emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
4 Грудня 2012 Ковальчук Володимир 2064

Освятили місце майбутньої церкви

Священики Української православної церкви Київського патріархату минулої неділі на околиці села Судилкова Шепетівського району освятили дерев’яний хрест. На його місці в березні 2013 р. розпочнеться спорудження храму Святої Трійці

Незважаючи на різке похолодання і холодний вітер, на урочисту церемонію освячення хреста, що проходила біля Судилківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, зійшлося до півсотні парафіян. Їх привітали священики УПЦ КП – отці Василь і Сергій.
– Я вірю, що на цьому місці швидко постане церква, – звернувся до присутніх настоятель шепетівського храму святого Миколая Чудотворця, протоієрей о. Василь. – Приходьте сюди і працюйте разом з будівельниками. Одна справа, якщо тільки двоє людей допоможуть, а інша – якщо цілий гурт прибуде. Сподіваюся, що швидко знайдуться жертводавці, доброчинці, аби за їхньою допомогою храм Святої Трійці постав швидко.
Як зазначив отець Сергій, земельну ділянку для майбутнього будівництва Судилківська сільрада виділила ще рік тому.
В довоєнній Шепетівщині було до сорока парафій, що належали Українській автокефальній православній церкві. Під час антицерковної компанії у 1930-х чимало з цих церков, у тому числі й судилківську Святої Трійці, зруйнували.
– Наша церква просила владу надати землю для відбудови храму вже давно, – розповів отець Сергій. – Я – вже третій за ліком настоятель майбутнього храму Святої Трійці. Якщо дозволить погода, в грудні завеземо сюди будівельні матеріали. А спорудження храму розпочнемо в березні 2013 року.
Хрест у цьому приміському селі – не перший зі встановлених заходами УПЦ КП на Шепетівщині останнім часом. Нещодавно аналогічний пам’ятний знак з’явився біля красносільського джерела. Ще раніше священики освятили символічний хрест на місці загибелі українських повстанців коло села Городнявка.
Володимир Ковальчук

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо