emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
24 Квітня 2013 Кроп 1993

Обрано нового президента Федерації важкої атлетики України

На звітно-виборній конференцій Федерації важкої атлетики України пройшли вибори нового президента, а також делегати заслухали звіт про роботу федерації за період 2009-2012 рр.».
Новообраним президентом ФВАУ на термін 2013-2016 рр. призначено народного депутата України Олександра Герегу. На звітно-виборній конференції за нього проголосували одноголосно. Генеральним секретарем федерації обрали заслуженого тренера України Бориса Лобко.
Звітно-виборна конференція проходить раз на чотири роки, саме тому можна зрозуміти, наскільки відповідальною була ця подія. У цій конференції взяли участь делегати з усіх регіонів України, а також запрошені гості – видатні спортсмени, чемпіони світу, чемпіони Олімпійських ігор, видатні тренери та судді.
Конференція розпочалась з привітального слова президента ФВАУ (2009- квітень 2013 рр.) Анатолія Писаренка. У своєму виступі, керівник федерації наголосив, що за останні 4 роки вдалося не лише зберегти важкоатлетичні традиції, але й сприяти розвитку важкої атлетики в Україні. Про нового президента ФВАУ Олександра Герегу Анатолій Писаренко зазначив, що це людина, яка любить спорт, завжди допомагає та сприяє його розвитку.
Олександр Герега подякував за привітання щодо призначення його на посаду президента ФВАУ, визначив основні завдання подальшої роботи федерації – забезпечення розвитку важкої атлетики, створення належних умов для заняття ним, щоб він мав ще більшу суспільну значущість і нічим не поступався іншим видам спорту, а також щоб українські діти зростали з філософією здорового способу життя.
«… На посаді голови Федерації важкої атлетики України мені хотілося б, звичайно, почати з дитячого спорту – підняти дитячий спорт. Хочу, щоб діти брали приклад з Олексія Торохтія та зрозуміли, що саме займаючись спортом – важкою атлетикою, можна досягти значних результатів і стати успішними. Буду заохочувати їх, щоб вони почали займатися спортом, а також створимо для цього відповідні умови. Адже більше за все прагну, щоб наша нація була здоровою…»

У ході звітно-виборної конференції також обговорювалися насущні проблеми розвитку важкої атлетики України, шляхи їх вирішення та підсумки роботи ФВАУ за звітний період 2009-2012 рр.
Довідково:
Розвиток фізичної культури і спорту є пріоритетним для сучасної України. Важка атлетика – один з найуспішніших видів спорту 1 категорії, що сприяє формуванню здорового способу життя громадян та зміцненню міжнародного іміджу нашої держави. Діяльність Федерації важкої атлетики України спрямована на утвердження здорового способу життя, особливо серед дітей і молоді, а також закріплення позицій лідерства на всесвітній спортивній арені.
На сьогодні серед 187 країн – членів IWF на 5-ти континентах, які входять до Міжнародної федерації важкої атлетики, Україна – у шістці країн-лідерів.
Українські важкоатлети здобули високий міжнародний авторитет та всесвітнє визнання. На ХХХ Олімпійських іграх в Лондоні команда важкоатлетів України здобула 1 золоту (Олексій Торохтій), 1 бронзову ( Юлія Калініна) медалі та посіла почесне 5-те місце серед усіх держав світу, випередивши при цьому таку сильну важкоатлетичну державу як Росія.
За підсумками ХХХ Олімпійських Ігор Федерація важкої атлетики України посіла почесне 4-те місце серед 38-ми олімпійських видів спорту, пропустивши вперед лише Федерацію з боксу України, Федерацію з веслування України та Федерацію з фехтування Україні.
Виступи багатьох українських важкоатлетів на чемпіонатах світу та Європи увінчалися перемогою та успіхом. Саме так, двічі срібним призером чемпіонатів світу 2010-2011 рр. ставав Артем Іванов (94 кг), срібним призером 2009 року, а потім бронзовим призером 2010 року – Артем Удачин. Бронзовими призерами чемпіонатів світу ставали Ігор Шимечко (2009 р.), Олексій Торохтій (2011 р.), Юлія Каліна (2009 р.). Чемпіонами Європи був Ігор Шименко (2009-2011 рр.), срібні медалі чемпіонату Європи вибороли Олексій Торохтій та Юлія Калініна (2009 р.) Ольга Коробка та Артем Іванов (2010 р.), Юлія Паратова (2011 р.), бронзовим призером змагань стала Юлія Довгаль (2009 р.).
Неодноразовими перемогами на чемпіонатах світу та Європи у відповідних вікових групах прославилися юніорська, молодіжна та юнацька збірні команди України, так, наприклад, чемпіоном Європи та чемпіоном світу 2012 року став Ігор Конотоп, а чемпіонкою Європи – Ірина Деха серед юнаків та дівчат. Чемпіонками Європи серед молоді стали Яна Дяченко та Дрюмова Катерина.
За 2009-2012 рр. зусиллями важкоатлетів збірних команд України у категоріях від дорослих до кадетів завойовано 122 медалі.
Слід зазначити, що у 2012 році у міжнародних змаганнях взяли участь представники з 16-ти регіонів України (найбільше представників з Донецької та Харківської обл.).
Щорічно заслужені майстри спорту ФВАУ готують чемпіонів Європи та світу. На сьогодні кількість заслужених тренерів України складає більше 50 осіб. Федерація важкої атлетики України пишається тим, що у їхній команді працює Михайло Мацьоха, заслужений тренер СРСР, видатний тренер сучасності з важкої атлетики, який постійно готує олімпійських чемпіонів. Серед останніх вихованців Михайла Мацьохи – олімпійський чемпіон у ваговій категорії 105 кг Олексій Торохтій.
Наразі в Україні працюють 532 тренери, які допомагають своїм вихованцям досягати значних успіхів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.
Підготовку олімпійського резерву ведуть старші тренери з резерву – юнаки та юніори – Нафанець Е.А., Юніорки та дівчата – Нікулін В.М.
Важка атлетика в Україні розвивається у спортивних школах 26-ти регіонів України (за винятком м. Севастополя), для 12-ти з яких цей вид спорту затвердили пріоритетним видом сорту (Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області).

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо