emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Червня 2013 Олексій 3101 2

Фаріон пропонує забути Велику Вітчизняну війну
У середу, 12 червня, відбувся круглий стіл за участю хмельницьких ветеранів Великої Вітчизняної війни. Вони висловили свою незгоду та обурення, стосовно нового законопроекту від ВО «Свобода».
У понеділок, 10 червня, до парламенту був внесений законопроект, яким пропонується вилучення терміну "Велика Вітчизняна війна" з нормативно-правових актів України та навчальної літератури. Авторами проекту є Ірина Фаріон та Юрій Михальчишин від ВО «Свобода».
Хмельницькі ветерани вважають, що таким чином відбувається перекручування історії та спотворення історичної правди.
- Я звертаюсь до депутатів Верховної Ради, - каже генерал-майор, ветеран Великої Вітчизняної війни Іван Бабак. - Це питання я вважаю, і, навіть, прошу не ставити не обговорення. Це є грубе порушення історичної правди і фальсифікація останньої марки. Прошу як фронтовик і ветеран це питання до обговорення не вносити. Це неприпустимо в першу чергу для нас, ветеранів, для тих, хто приніс перемогу радянському народу, хто пам’ятає про Велику Вітчизняну війну. Я всю її пройшов від першого і до останнього дня, і знаю, що це таке.
- Я горжуся тим, - додає учасник бойових дій, керівник комітету учасників війни в обласній раді ветеранів Григорій Богуцький. - що я серед українців, яких було до 8 мільйонів солдатів у Червоній армії, відстоював незалежність нашої Батьківщини від німецько-фашистських загарбників. І мені дуже прикро дивитися на цю пасквіль від недолюдків, яких радянська влада вивчила, а вони сьогодні так паплюжать не тільки історію Великої Вітчизняної війни, а й весь український народ, який відстоював свою свободу. Це не людська думка. Це думка або якоїсь озвірілої божевільної людини, або людини, яка взагалі не себе не любить.
Окрім нормативно-правових актів, законопроект торкається і підручників та посібників для школярів та студентів вищих навчальних закладів.
- В мене болить душа, бо хочеться, щоб наші діти знали не перекручену історію, а дійсну, - каже Галина Степанець, в минулому заступник начальника обласного управління освіти. - Адже Україна була у складі Радянського Союзу, для якого була велика Вітчизняна війна. Як можна сьогодні вилучити Україну із цього. Кожен шостий українець загинув. За кого ж він віддавав своє життя? Вони хотіли, щоб Вітчизна була вільною. То яка ж це війна? Не Вітчизняна? Чому навчаться наші діти? Мене, як освітянина це дуже хвилює.
Однак депутати вбачають мету у забезпеченні правдивого й об’єктивного трактування історії України, утвердження історичної справедливості, збереження пам’яті про боротьбу за незалежність України проти всіх окупаційних режимів.
А як вважаєте ви? Пропонуємо обговорити це питання.

Коментувати:
Коментарів - 2:
Від: Українець Віталій13.06.2013 15:52 Налякались коли бьють криві дзеркала.Не треба боятися правди!
Від: argen12.06.2013 19:03  А що тут обговорювати? Меньше треба читати совєтської пропаганди та дивитися путінських фільмів про війну. А більше читати і вміти аналізувати інформацію та відділяти правду від брехні. Той, хто незомбований совєтською пропагандою та має доступ до інтернету (або іншої чесної інформації), можуть подивитись які кордони мав СССР до 1939 року (кордон проходив по межі Хмельницької області, Тернопіль і західніше - це була Польща). 1 вересня 1939 року Німечинна згідно пакту Рібентропа-Молотова (мирний договір між СССР та фашистською Німечиною, по якому СССР зобовязався не нападати на Німеччину, чим і розвязав Гітлеру руки для нападу на Польщу) напала на Польщу, через пару днів СССР теж напав на Польщу. А незадовго до цього СССР напав на Фінляндію та вів бойові дії. То яка це  "Велика Вітчизняна війна?" Це була друга світова. І СССР в ній брав участь задовго до 22 червня 1945 року. Так шо ці байки про "Велику вітчизняну" та про Сталіна -  визволителя братніх народів можете залишити при собі. Почитайте книгу В. Суворова "Ледокол" (за цю книгу Суворов був в СССР засуджений до смертної кари по статті "за зраду батьківщини", оскільки в книзі виклав справжні факти про цю війну, які кардинально розходилися з офіційною пропагандою) http://lib.ru/WSUWOROW/icebreak.txt

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо