emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
30 Червня 2013 Максим 1772 1

Ось і завершився навчальний рік у Хмельницькому національному університеті. Під час святкової лінійки у своїй вступній промові ректор університету, Микола Єгорович Скиба привітав випускників із закінченням навчання та побажав успіхів у житті, творчих досягнень на трудовій ниві та, подякувавши всьому педагогічному колективу, зробив підсумок проведеної роботи по вихованню молодих магістрів, спеціалістів та бакалаврів, словом майбутніх "професіоналів" своєї справи. При цьому було сказано про забезпечення університетом всіх випускників першим робочим місцем.

Звичайно, якщо прочитати звіти Відділу працевлаштування випускників, що діє в університеті, можна у це повірити, але кому потрібні такі звіти?! На мене, як на випускника, студента денної форми навчання держава витратила немалі кошти, щоб виростити ще одного спеціаліста у сфері інформаційних технологій, так необхідного нашому молодому інформаційному суспільству, за що я як чесних громадянин маю 3 роки відпрацювати, бажано по спеціальності.

Ясна річ, якщо було держзамовлення, то, відповідно, має бути і замовник, якому конче необхідна моя робоча сила. Та де ж він? Де те підприємство, для якого держава цілий рік робила з мене спеціаліста?

Ясна річ, "відправлять в село" - вагомий аргумент, щоб принести "липову" довідку про працевлаштування після закінчення переддипломної практики, адже без неї не допустять до захисту нікому не потрібного дипломного проекту, зкачаного з Інтернету, або ж купленого у самих викладачів (для довідок - ціна такого проекту на спеціальностях КСМ та СПР від 300 до 450 улюблених викладачами зелених папірців. на інших спеціальностях примірно ті ж ціни). То це ж що виходить, я як майбутній спеціаліст маю довести, що держава не дарма витратила кошти на моє навчання і тому я маю сам знайти собі роботу, щоб не платити штраф... за що? За відмову відпрацювати 3 роки на державній роботі за 1000-1500 грн. за місяць? Достойна зарплатня для молодого спеціаліста. Ну що ж поробиш, треба так треба, давайте, направляйте, відпрацюю. Що? Вакансій на всіх немає? Ну добре, нате вам "липову" довідку про "стажування з подальшим працевлаштуванням при наявності вільних місць". Звітуйте перед начальством про "100-відсоткове працевлаштування випускників". Ще треба довідку з місця роботи про те що я дійсно працюю? Ну з цим вже складніше. Певно, треба справді шукати собі роботу, адже негарно дурити державу, на кошти чієї я так старанно провчився 5 курс.

Ну нічого, тепер, маючи закінчену вищу освіту та диплом держзразка я обов'язково знайду достойну мого освітнього рівня роботу. Років так через 2-4, коли наберусь на будівництві чи, працюючи офіціантом в барі, або ж на базарі такого необхідного всім роботодавцям омріяного досвіду роботи "за спеціальністю". Побажайте мені удачі, адже мені будувати країну.

Коментувати:
Коментарів - 1:
Від: Serhiy02.07.2013 14:33 Удачи Максим! Надеюсь вы недолго будете искать "опыт работы" на стройке. Хотя его можно было набираться и во время учебы - надо только захотеть ;)

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо