emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
9 Липня 2013 А.Клименко 1741 1

Близько року минуло відтоді, як не стало видатного українського митця, геніального актора театру і кіно Богдана Сільвестровича Ступки. Не потрібно бути театральним критиком, аби побачити той внесок, який зробила ця людина в українське мистецтво. Близько двох сотень ролей у кіно і на сцені театру, майстерське перевтілення в образи вольових чоловіків, керівників та майже усіх українських гетьманів… Він не грав, він цим жив, пропускаючи через серце усе зроблене і сказане. І для мене, молодого актора, постать справжнього Героя України є прикладом.
Надзвичайно приємно, що Президент України Віктор Янукович вирішив увічнити пам’ять видатного українського митця і встановити Державну премію імені Богдана Ступки, щоб відзначити вагомі творчі досягнення у справі театрального мистецтва. Я думаю, що кожен театральний діяч вважатиме великою честю бути удостоєним цієї нагороди. А ще хочу зазначити великий поступ галузі культури за останні три роки. Завжди ми залишалися на задвірках, тепер все змінилося. Відчувається увага і повага.

Коментувати:
Коментарів - 1:
Від: Петро Данчук09.07.2013 14:19 Ми були тільки особисто знайомі з Богданом Сильвестровичем, а й працювали з ним в одному театрі. Це була абсолютно неординарна особистість, як в театральному мистецтві, так і в громадському житті. Про нього ще дуже багато не сказано. Мені пощастило працювати з Богданом Сільвестровичем в Національному театрі ім. Івана Франка і навіть бути його начальником.  Так вже сталося я тоді обіймав посаду заступника генерального директора театру, де  працював видатний актор, і зі свого власного досвіду стверджую, що такої видатної особистості в театральному мистецтві, та і в кінематографі України, немає і ще довго не буде. Тому, вважаю, що започаткована премія ім. Б.Ступки висока нагорода служителям сцени та екрану. Це не тільки видатна людина в театральному мистецтві, це політичний і громадський діяч. Ми, всі театрали, щиро вдячні Президенту України Віктору Федоровичу Януковичу, який підняв питання про започаткування премії ім. Богдана Сільвестровича Ступки.

П. Данчук, генеральний директор Хмельницького облмуздрамтеатру ім.М.Старицького.  

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.57
39.59
42.32
42.33

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо