emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
2 Вересня 2013 Анатолій Савчук 1710

https://plus.google.com/u/0/photos/100743385318681777398/albums/5917212400930297505

Соціально – мистецький проект «Сяйво дитинства»
дарує особливим дітям визнання та надію.


В рамках соціально – мистецького проекту «Сяйво дитинства», який впроваджується активом Хмельницького обласного об’єднання ВОІ СОІУ на виконання Указу Президента України «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості», 28 серпня 2013 року відбувся Хмельницький обласний фестиваль творчості особливих дітей «Райдуга талантів», який радо зустрічала Городоччина.
Головною метою таких творчих зустрічей особливих діток організатори вважають запалення вогнику надії в очах діток та молоді, надаючи їм змогу донести суспільству творчі здобутки та яскраве бачення світу з особистим забарвленням світосприйняття дитячим почуттями та емоціями, відвертістю та щирістю.
1-й обласний фестиваль творчості дітей «Райдуга талантів» зібрав понад 70 учасників - дітей та молодь, керівників та спеціалістів Центрів соціальної реабілітації дітей з 12 районів та міст області, батьків, а гостинно зустріла учасників керівник Городоцького районного центру соціальної реабілітації дітей Казмірчук Любов Созонтівна. Важливість такого заходу підкреслила присутність на святі керівництва Городоцького району,заступника голови Городоцької райдержадміністрації Козяра Олександра Володимировича, начальника управління соціального захисту населення Городоцької райдержадміністрації Пятак Галини Василівни, директора Хмельницького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Карапозюка Василя Миколайовича, директора Городоцького районного територіального центру Шевченко Надії Іванівни, голови районного товариства інвалідів «Єднання» Брень Раїси Євгенівни,керівників районних та міських Центрів соціальної реабілітації дітей.
Цього разу організатори запросили до участі вихованців районних та міських Центрів соціальної реабілітації та дітей з кола опіки районних осередків ВОІ СОІУ. Треба відзначити, що керівники центрів з цікавістю сприйняли запрошення до участі у фестивалі та відгукнулись на нього своєю присутністю з командою цікавих та неповторних артистів та майстрів декоративних виробів.
Напередодні виступів учасники фестивалю мали змогу ознайомитись з Городоцьким центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів, екскурс по якому зробила привітний керівник закладу, провести репетицію виступів та навчитись робити подарунки власними руками, втіливши в виріб свою фантазію та задумку. Фахівці центру розповіли гостям про методики та способи реабілітації, ознайомили з функціональним призначенням обладнання та устаткування центру, кімнат та класів.
Майстер – клас з нетрадиційних видів декоративного мистецтва з учасниками мистецького свята цікаво та натхненно провела вчитель трудового навчання Центру, трудотерапевт Присяжна Оксана Василівна. В результаті кожний учасник власними руками зробив чудові рамки для фото, оформлення і забарвлення яких було різноманітне, мов райдуга.
Коли до справи долучається команда небайдужих людей та умілих керівників ,то результати завжди позитивно перевершують попередні плани. Так сталося і цього разу – свято для дітей вдалося, починаючи від Божого благословення погодою, гарного оформлення залу для виступів , вміло складеною програмою виступів під авторством Казмірчук Любові Созонтівни та Інни Миколаївни Слупко, професійним супроводом ведучої фестивалю Гумінської Надії Павлівни, бездоганним музичним оформленням і супроводом виступів батьками дітей, що відвідують Городоцький центр соціальної реабілітації, та безумовно натхненними і яскравими виступами у залі та неповторними декоративними виробами учасників.
Дійство у залі, що називається, пройшло на одному творчому подиху, яскравому, динамічному та гармонійному. Кожний з учасників, насамперед, отримував теплу хвилю аплодисментів, що лишало десь позаду пережиті хвилювання перед і під час виступів, після чого дитячі очі починали випромінювати в бік глядачів райдугу емоцій. А подарунками всім 42 учасникам фестивалю творчості дітей «Райдуга талантів» стали: диплом лауреата, футболка, блокнот, ручка з логотипом фестивалю, та м’яка іграшка – симпатичний песик.
Свято дитинства вдалося організувати тільки завдяки партнерству з органами місцевої влади, департаментом соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації, районними та міськими управліннями соціального захисту населення, Хмельницьким обласним відділенням фонду соціального захисту інвалідів, місцевими осередками ВОІ СОІУ, районними та міським Центрами соціальної реабілітації дітей та громадськими організаціями.
Щирі слова подяки Вам, керівники і персонал Центрів соціальної реабілітації дітей за цих чудових і неповторних дітей, які нас радували своїми творами і виступами, які надихають нас, організаторів, і далі творити, планувати та рухатись вперед. Процвітання, успіхів, здоров’я і щастя всім Вам, Вашим сім’ям, рідним та близьким.
Не кажу Вам «До побачення», а кажу – «До нових зустрічей».

З повагою, А.Савчук,
голова
Хмельницького обласного товариства
Всеукраїнської організації інвалідів
«Союз організацій інвалідів України».

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо