emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Вересня 2013 Тетяна Іванова 2490

Громадськість зацікавлена в євроінтеграційних процесах
Упродовж останнього десятиріччя Україна наполегливо наближається до європейських стандартів. На сучасному етапі все більш актуальним стає питання європейської інтеграції та укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Глава держави Віктор Янукович запевняє, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію. За його словами, на сьогодні немає жодних перешкод для підписання цього документу.
В Європейський Союз входить 28 країн з загальною кількістю населення 500 000 000, тобто щороку ця цифра збільшується. Україна також прагне до впровадження європейських стандартів. Лише за останні 3 роки були зроблені реальні кроки до євроінтеграції. За цей час завершено складні переговори щодо проекту Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Сьогодні з приводу актуальної теми участі України в євроінтеграційних процесах, на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій відбулася відкрита лекція члена громадської ради при облдержадміністрації Андрія Місяця.
Андрій Петрович очолює обласну громадську організацію ,,Подільська правова ліга" та займається поглибленим вивченням Європейського права та переваг, яких дозволить досягнути підписання угоди між Україною та ЄС. Громадський діяч повідомив про Єдиний ринок послуг, який сприятиме вільному переміщенню товарів та послуг, сприятиме створенню нових робочих місць. Також наведено дані про те, що лише за 2007-2013 роки Європейським союзом було виділено 347 млрд. євро на розвиток інфраструктури і бізнесу, захист навколишнього природнього середовища в бідних регіонах.
На часі – підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Андрій Петрович зазначив, що співпраця з Євросоюзом нам необхідна в першу чергу як стимул для внутрішньої модернізації, впровадження нових технологій та стандартів. Завдяки цьому очікуваними є вигоди від більш широкого виходу продукції українських підприємств на ринки ЄС, збільшення припливу європейських інвестицій, встановлення у подальшому безвізового режиму для громадян України.
Підсумовуючи лекцію, Андрій Місяць зазначив, що входження України в євроінтеграційий простір стосується кожного. Адже ці питання не можуть залишатися поза увагою громадянина, оскільки європейська інтеграція є потужним консолідуючим фактором всього українського суспільства. Євроінтеграційні реформи, які здійснює наша країна, мають велике значення для внутрішнього розвитку та є стратегічним пріоритетом розвитку української держави. Вступаючи у світову спільноту, поєднуєся потенціал європейської інтеграції та стратегічної співпраці з євразійським співтовариством.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.57
39.59
42.32
42.33

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо