emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Вересня 2013 Юлій Негай 1858

Сама собі суперечить – державний обвинувач про заяву Тимошенко

Судова справа проти Юлії Тимошенко зайвий раз засвідчує, що «справжні» політичні діячі здатні робити шоу навіть у місцях позбавлення волі. Розмовляючи з державним обвинувачем у даній справі Вікторією Калитою, стає очевидним майстерність підсудної вносити у судовий процес елементи гри. Адже за словами держобвинувача, заяви екс-прем'єра України Тимошенко про те, що влада давно і свідомо не провадить її на судові засідання в рамках справи про фінансові зловживання корпорації «Єдині енергетичні системи України» ( ЄЕСУ) є лише домислами. Ба, навіть більше – відвертою брехнею.
В. Калита, відповідаючи на питання журналіста агентства «Інтерфакс-Україна», розповіла про складність коментування видумок та безпідставних заяв особи, яка своєю поведінкою, своїм ставленням демонструє одне, а говорить зовсім інше. На кожному судовому засіданні суддя завжди зачитувала лише безглузді відписки Тимошенко, у яких чітко зазначалася незгода відвідати судове засідання з певних суб’єктивних причин.
Говорячи про доведення судового засідання у «справі ЄЕСУ» до логічного завершення, зацікавленою стороною є перш за все державне обвинувачення. Початок і продовження судових слухань має здійснюватися відповідно до вимог українського законодавства. Хоча, спостерігаючи за діями підсудної, наразі важко говорити про її бажання до легітимного перебігу процесу
Як зазначила пані Вікторія, державне обвинувачення прагне цивілізованими методами вирішити наявні проблеми у цій справі без застосування засобів примусової доставки підсудної у залу засідань. Адже у разі винесення саме такого рішення ми можемо стати свідками чергового спектаклю за участю леді Ю. Про акторські здібності цієї постаті та бажання бути завжди у центрі уваги всі давно обізнані.
Разом з тим, В.Калита вважає, що закон один для всіх і, рано чи пізно, підозрювана особа, так чи інакше, але відповість перед судом. Оскільки їй буде набагато складніше продовжувати ухилятися від участі в судових процесах, зважаючи на нещодавню заяву у редакцію агенції «Інтерфакс-Україна» стосовно перешкоджання владою появи її у судовій залі.
Зі слів екс-прем’єра стратегія застосування політичних репресій як засобу ліквідації політичної конкуренції виявилася провальною, а засідання суду проводяться як пропаганда, незважаючи, що реальні процесуальні дії призупинені. Ще однією причиною є те, що будь-яке судове засідання для політв'язнів стає публічною політичною трибуною.
За наявності фактів відмови від участі у судових засіданнях ув’язнена Ю.Тимошенко стверджує, що відмовитися від появи у процесі неможливо. Оскільки за цієї умови у нас в країні не змогли б винести ні вироку , не було б жодного засудженого. Всі були б у відмові.
От такий виходить парадокс!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо