emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
1 Квітня 2015 Макс Хмельницкий 1473

Ігри у сімейному колі допомагають зближенню
Становлення та розвиток людини починається з сім’ї. Сім’я – це перше соціальне оточення, в якому людина засвоює основні моральні цінності, отримує перші знання та навички. Діти краще розвиваються, коли в сім’ї все гаразд, коли батьки про них не забувають і приділяють їм достатньо часу.
На жаль, більшість батьків неохоче бере участь у розвагах малят, посилаючись на втому чи зайнятість. Поки дитина ще зовсім маленька, з нею бавляться, а коли трохи підростає, то вважають, що вона повинна розважатися самостійно. Але дитина, незважаючи на вік, потребує постійної уваги до себе. Вона не може пізнавати цей світ сама. Потрібно постійно відповідати на нескінченні запитання «чому?», брати активну участь в розвагах дітей, співчувати та допомагати маленьким бешкетникам.
Під час колективного проведення дозвілля батьки і діти стають значно ближчими один одному. Сімейні розваги дають можливість не тільки весело провести час, а й допомагають знайти спільну мову, зблизитися духовно. Різноманітні ігри та змагання сприятливо впливають на розвиток дітей, підвищуючи їх самооцінку. Дорослим також іноді корисно відволіктися від повсякденних турбот і приділити час активному сімейному відпочинку, вважають психологи.
Розваги вдома
Великою популярністю серед домашніх розваг користуються настільні ігри, адже вони зручні – не вимагають додаткового інвентарю, займають небагато місця і в них можуть грати відразу декілька осіб. Існує велика кількість настільних ігор, й кожна родина може знайти для себе щось цікаве: шахи, шашки, нарди, доміно, лото, хрестики-нулики, морський бій тощо.
За допомогою настільної гри малюки вчаться слідувати певним правилам, терпінню очікувати своєї черги, радіти перемозі, миритися з поразкою.
Неабияким попитом останніми роками користується гра «Твістер». Для неї потрібно трохи вільного місця на підлозі. У«Твістер» із задоволенням грають діти, батьки, друзі. Ця проста гра з переставляння кінцівок зазвичай доставляє масу веселощів усім, хто в ній задіяний.
Дитячі атракціони
Рухливі ігри також привабливі. І якщо вдома немає достатньої кількості місця, то можна розважитися на вулиці або ж відвідати спортивно-розважальний центр.
Останнім часом дуже популярними серед дітей та підлітків стали батути. У Хмельницькому влітку їх можна побачити чи не на кожному кроці. Цілі дитячі містечка з атракціонами та батутами виростають на вулицях міста, у парках і скверах. Дітлахи не можуть втриматися, щоб не подолати високу гірку й не злетіти у височінь, стрибаючи на пружному батуті. Щоправда, такі вуличні атракціони мають певні обмеження у часі, і за кожні 15-20 хвилин розваг потрібно сплачувати певну суму. Та й скористатися ними можна лише у теплу сонячну погоду. Тому батьки все частіше обирають дитячі розважальні центри, де за прийнятну ціну дитина може бавитися досхочу, поки вистачитть сил та енергії. І, до того ж, дорослі також мають можливість проявити на батутах свої здібності, показати дитині якийсь трюк і навчити його виконувати.
Відпочинок на природі
А скільки радості батькам та їх чадам приносять прогулянки на природі! Сімейний відпочинок у лісі, біля річки чи просто на дачі згуртовує родину. Під час розваг на свіжому повітрі в дітей не тільки загартовується організм, але й виховується любов до природи, формується поняття про необхідність збереження навколишнього середовища.
На природі сім’я може пограти в естафету, в міні-баскетбол чи футбол, в хованки чи салки, бадмінтон. Обираючи рухливі ігри, бажано, щоб вони були з елементами змагань. Тоді в дитини буде розвиватися почуття колективізму, відповідальності перед іншими, бажання бути першим.
Кожна дитина в грі проявляє свою індивідуальність, свої особисті якості, фізичні та розумові можливості. Батькам важливо про це пам’ятати і якомога більше вільного часу приділяти дітям, передаючи їм свій набутий досвід і готуючи до дорослого життя.
Кіра Малинович

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.62
39.65
42.2
42.22

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо