emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
29 Квітня 2015 Інна 993

Майбутні олімпійці починали з ігрових майданчиків

Настали перші теплі дні, і легкий весняний вітерець кличе нас на вулицю. Незабаром дворові спортивні майданчики наповняться веселим дитячим сміхом. І тоді вже не уникнути свіжих подряпин, синців на колінах та розбитих носів... Як би ми того не хотіли, а дитинство не проходить без легких травм і ушкоджень. І, напевно, у кожного з нас є на тілі позначка, що нагадує про безпечні дитячі роки.

Не обмежуйте дитину в русі
Сучасні діти мають можливість гратися у дворових майданчиках, спортивно-розважальних центрах, дитячих клубах. Завдяки цьому вони повноцінно спілкуються з однолітками, вчаться долати перешкоди, зміцнюються фізично. Як стверджують лікарі, під час колективних ігор у дітей стають чіткішими оцінки простору, розвивається почуття ритму, підвищується точність рухів, зростає пізнавальна активність. Усе це створює необхідні передумови для кращого сприймання навколишнього середовища і певною мірою впливає на естетичний розвиток. І помиляються ті батьки, які весь час намагаються вберегти своє чадо від падінь та подряпин, тримаючи міцно за руку і не дозволяючи відходити від них ні на крок. Від таких батьків лише чути: «Не лізь!», «Не стрибай!», «Не біжи!».
Слід пам’ятати, що саме в перші роки життя у людини закладаються основи здоров’я, довголіття, формується багато рухових навичок, розвиваються фізичні якості – спритність, швидкість, сила, витривалість. А це можливо лише під час рухливих ігор, виконання вправ з фізкультури, спортивних змагань тощо.
Дитині властива біологічна потреба в рухах, обмеженість їх негативно позначається на фізичному розвитку – затримується ріст, діти набирають зайву вагу, крім того, знижується опірність організму проти інфекційних захворювань, стверджує всім відомий доктор Комаровський. За словами дитячого лікаря, саме під час активних розваг та ігор у дитини формується інстинкт самозбереження. А як інакше дитина дізнається, що чогось робити не можна, якщо не отримає синця чи подряпини?

Слідкуйте за безпекою малюка
Звичайно, за поведінкою маленької дитини на ігровому майданчику треба слідкувати. Якщо є така можливість, то задля безпеки малюка краще ходити у спортивно-розважальні комплекси. Якщо ж це дитяча площадка на вулиці, то прослідкуйте за тим, щоб на ній не було гострих та небезпечних предметів, а ігрові елементи були цілими, без розбитих чи поламаних частин. Гвинти й шурупи, якими скріплені атракціони, гірки, гойдалки, не повинні стирчати ззовні.
Особливу увагу батькам слід приділити тому, як одягнена дитина. Не варто надягати кофтинки з капюшоном, бо дитина може ним за щось зачепитися. Підбирайте зручні речі, в яких малюку буде комфортно рухатися. Не взувайте слизьке взуття, воно може стати причиною падіння. Навчіть дітей обходити стороною гойдалки та каруселі, на яких вже хтось перебуває. Не дозволяйте зістрибувати на ходу і розкажіть про те, що при можливому падінні з гойдалки треба присісти, а не вставати на повний зріст, ризикуючи отримати удар.

Вивчіть правила першої допомоги
Якщо ваша дитина все ж таки поранилася, то головне – зупинити кровотечу та не допустити потрапляння інфекції до рани. Промийте рану перекисом водню, продезинфікуйте розчином йоду чи зеленки. Заклейте рану лейкопластирем або накладіть пов’язку. Щоб від садна не було синця, до місця удару прикладіть холодний металевий предмет чи шматочок льоду. Добре допомагають при подряпинах листки подорожника.
Але падіння та подряпини – це не привід для того, щоб не пускати дитину на ігровий майданчик, адже тільки так вона зможе пізнавати навколишній світ та активно розвиватися. До того ж, дитячі травми дуже швидко загоюються.

Кіра Малинович

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.57
39.59
42.32
42.33

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо