emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
30 Квітня 2015 КВУ 933

Обговорили реформу місцевого самоврядування
28 квітня 2015 року в м.Хмельницькому в Народному Домі «Просвіти» Хмельницький обласний осередок «Комітет виборців України» спільно з Чернівецькою громадською організацією «Комітет виборців» провів засідання круглого столу на тему: «Кому потрібне добре врядування в місцевих громадах?». Метою заходу було обговорення шляхів децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування в Україні, а також виявлення проблем, які можуть виникнути під час об’єднання (укрупнення) територіальних громад.
В заході взяли участь працівники виконавчих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, депутати Хмельницької обласної та міської рад, представники політичних партій, громадські активісти.
Захід відбувся у рамках проекту «Народом обраний – народу прозвітуй! Реформування місцевого самоврядування: перші кроки до справжньої демократії!».
З інформацією стосовно процесу реформування місцевого самоврядування з погляду громадськості виступив Ігор Гаврада, кандидат політичних наук експерт Чернівецької обласної організації «Комітет виборців». Він наголосив, що рік, який минув із часу проголошення початку реформи з децентралізації влади, не приніс очікуваних результатів. Фактично уряд та парламент спромоглися лише на прийняття закону «Про добровільне об’єднання громад» та внесення окремих змін до бюджетного та податкового кодексів. Сьогодні найбільш нагальною проблемою, яка ще не знайшла вирішення, виступає внесення змін до конституції, які повинні не тільки розставити крапки в дискусії про політико-владний устрій країни, але й дати поштовх до впровадження реформ державної влади та місцевого самоврядування.
Учасники зібрання обговорили чинники, які можуть як полегшити, так і ускладнити процес реформування місцевого самоврядування. До перших віднесли насамперед необхідність широкої інформаційно-просвітницької кампанії не тільки серед депутатів місцевих рад, але й серед мешканців територіальних громад, що посприяє бажанню громадян змінювати звичні, і часто неефективні, практики місцевого самоврядування, знання того, що саме в реформованих громадах вони зможуть отримувати від влади якісні послуги. Головним же гальмом децентралізації виступають відсутність політичної волі та несистемна робота над внесенням змін до законодавства.
Окрему увагу звернули на те, як відбувається процес об’єднання територіальних громад на Поділлі, зокрема в Хмельницькому районі.
Учасники зібрання зійшлися на думці, що незважаючи на багато чинників, зокрема воєнні дії на сході, уривчасті зміни до податкового і бюджетного кодексу, невизначеність інших законодавчих актів, відсутність у державному бюджеті коштів реалізацію реформи місцевого самоврядування децентралізація влади назріла і її необхідно проводити разом із реформою територіальною.
Додаткову інформацією можна отримати у голови Хмельницького обласного осередку КВУ Юрія Ануфрієва (тел. 050 546 5690, або керівника проекту п. Ігоря Баб'юка за тел. 095 464-63-49.

Прес-служба Хмельницького обласного осередку КВУ

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 27.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.67
39.69
42.48
42.5

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо