emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Липня 2015 Чернецька Вікторія 1329

Українська без бур’яну
Ідеально володіти та спілкуватися українською мовою у сучасному світі дуже модно та престижно. Адже українська дуже мелодійна та чарівна мова. Багато відомих та успішних людей щоденно використовують українську мову як засіб спілкування. Святослав Вакарчук, Ліна Костенко, Наталя Яресько та багато інших впливових людей розмовляють чистою українською мовою.
Формування культури мовлення - одне з нагальних питань сьогодення. Це не лише філологічна, а й соціальна проблема: вона в той чи інший спосіб пов’язана з найрізноманітнішими видами комунікації. Нині кожен третій член суспільства здобує середню спеціальну або вищу освіту, протее досконалий рівень володіння культурою мовлення не став загальнонаціональним – ще надто багато людей користується українською мовою лише в побуті, без належної уваги до її правильності.
“ Лише 20% українців можуть похвалитися правильною українською мовою “ – переконують українські лінгвісти.
“Для того аби удосконалювати своє мовлення слід багато читати. Артикуляційні вправи допоможуть зняти напругу на обличчі. Культура мовлення має бути правильною, чіткою, виразною та точною. Слід контролювати своє мовлення” – стверджує логопед – психолог будинку дитини “ Берізка” Олена Кушнір.
Однією з порад логопеда - віршовані чистомовки ( скоромовки), які удосконалюють наше мовлення.
Американські педагоги радять записувати себе на відео, для того аби бачити яке наше мовлення, тим самим стимулюючи себе потім виправляти свої помилки.
У соціальних мережах це явище дуже популярне. Створено багато різноманітних груп щодо правильності слів. “ Вконтакте” популярною групою є “Українська мова”, “Facebook” – “ Чиста мова”.
Потрібно не тільки правильно писати українською мовою, а й правильно її використовувати у побуті. Тисячі слів українці у своєму лексиконі не використовують належні слова. Вже багато років у побуті ми використовуємо суржик. Мільйони українців розмовляють засміченою мовою, в якій поєднуються одиниці російської та української мови. Суржик шкодить розумовому розвиту людини. Він існує у різноманітних формах.
Тому говоріть правильно та самовдосконалюйте своє мовлення.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 18.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.56
39.6
42.11
42.14

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо