emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
23 Вересня 2015 сергій 1481

Роздуми про АТО, або як «Польща Україні помагає»….

Ось вже півтора року, як наша країна фактично знаходиться у стані війни. Війни неоголошеної, але підступної і кровожерливої. Вже не одна хвиля мобілізації потягла на Схід нових і нових патріотів, яким не байдуже. Не байдуже в якій країні житимуть вони і їхні діти.
Багато різних подій сталося за цих півтора року. Конфлікт на Сході України змусив замислитися багатьох очільників держав, та й пересічних громадян, про гарантії їхньої безпеки, про те, чи не спіткає їх доля нашої країни. Волонтерський рух об’єднав тисячі і тисячі досі незнайомих людей у прагненні вистояти, не зламатися, не відступити. Напевно кожен хоч раз бачив сюжети про те, як старенька бабуся віддає мало не останню копійку для армії, як маленькі діти своїми руками виготовляють різні дрібнички щоб зібрати гроші на каску, бронежилет... Хтось скаже, що це все пропаганда, та я відповім так: для тих, хто так думає, можливо, але для тих, хто любить свою державу, тих кого торкнулася війна, у кого вона забрала найдорожчих або перемоловши на жорнах повернула їх зраненими душами і тілом, пропаганди ніякої не треба! І, як показує життя, таких людей більшість! Це і прості робітники, і бізнесмени, "бюджетники" і священнослужителі. При цьому роль останніх важко переоцінити. Вони, незалежно від конфесії і підпорядкування, не лишень збирають і відвозять нашим воякам на Схід продукти й одяг, медикаменти й дороге закордонне обладнання, тільки вони здатні цілити душі, зберегти в людині те, що робить її людиною.
Але, як то не прикро, завжди знайдеться той, хто своїми необдуманими або і цілеспрямованими діями перекреслить все те світле і добре, що такими зусиллями робилося іншими. Мало кого здивуєш неадекватною, а часом і злочинною поведінкою окремих промосковських попів, які прикриваючись служінням Українській православній церкві насправді є "Кіріловськими" посіпаками. Проте, що дійсно дивує, так це причетність до анти суспільної та антидержавної діяльності деяких католицьких священиків. Усі пам’ятають, як католики одними із перших підтримали "Євро майдан" та Революцію гідності, одними із перших почали допомагати переселенцям з Криму, саме католицьких капеланів можна було зустріти на передові. Але знайшлися і ті, які, ототожнюючи католицьку спільноту з етнічними поляками, заборонили пастві стати на захист батьківщини, цинічно заявляючи, що Польща з Росією не воюють! Я маю на увазі Глувку Пётра Яновича, Збігнева Павла Росса, Бонсьорека Ярослава Мстиславовича. А щодо допомоги біженцям і постраждалим від війни, то заслуговують її лише етнічні поляки або ті, хто вірить в католицький престол. Такими горе «ксьондзами» навіть організовані цілі схеми, як допомогти своїй пастві уникнути мобілізації та призову. Вони десятками а часом сотнями вивозять чоловіків до праці в Польщу, в той час, коли їх так не вистачає тут.
З одного боку тішить те, що увесь цей деструктив іде не від українських священиків, а від тих, хто приїхав до нас із Польщі. А з іншого боку виникає запитання, чому вони ще тут?! Невже громаді, яка їх запросила, не зрозуміло, що вони є таким же самим ворогом, як і російські найманці на Донбасі?! А можливо це черговий тест на громадянську свідомість, склавши який, нам вдасться звільнитися від ще одного ярма "дружніх" сусідів?!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо