emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
16 Червня 2016 сергій скоробогатий 791

14 червня 2016 року на території музей-садиба у селі Самчики стартував ІІ (обласний ) етап військово-патріотичної гри «Сокіл- Джура».
Розпочалися змагання з урочистого шикування біля самчиківської садиби та виносу Державного та козацького (4 козацької, сотні Самооборони Майдану) прапорів. Урочистого привітання учасників змагань. Після якого було покладено вінок на могилу загиблих за Україну.
Перед Джурами, виступили представники Староконстянтинівського дитячо - спортивного кінного клубу «Козацьки герц», керівник Лавров Федір Олексійович.
Після чого свій військовий вишкіл показали спецназівці Нацполіції у Хмельницькій області, вони також зробили виставку стрілецької зброї, яку діти і не тільки діти, з задоволенням оглянули.
У цьому році прибули та зареєструвались 26 команд і, що саме приємно дві команди з новоутворених територіальних громад. Цьогорічне представництво на обласному етапі, наймасовіше за весь час існування гри у Хмельницькій області.
В програмі ІІ етапу гри «Сокіл - Джура» входять наступні етапи гри:
«Впоряд» – конкурс строю та пісні;
«Стрільба» – виконання стрільб з пневматичної гвинтівки;
«Смуга перешкод» — подолання перешкод на пересіченій місцевості;
«Теренова гра» — тактична гра на місцевості із елементами топографії та орієнтування;
«Рятівник» — змагання з надання першої долікарської допомоги;
«Квест» — комплексна командна інтелектуально–екстремальна гра;
«Відун» – інтелектуальна гра-вікторина на знання історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України;
«Бівак» (таборування) — оцінка обов’язкових атрибутів (хоругви, емблеми, назви) та побуту — чистоти, дотримання санітарно–гігієнічних норм, стану спорядження, особистих речей, посуду тощо;
«Ватра» — творчо-мистецьке представлення рою;
«Добре діло» — конкурс звітів /домашнє завдання/ про виконання завдання відповідно ідейних принципів лицарства «Служити Богові, Батьківщині, ближнім» (патріотичний, благодійний, духовно-релігійний захід, кампанія, проект на рівні школи, мікрорайону, села, виконаний роєм на протягом 2015-2016 н.р.).
Гра на теренах Хмельниччини проводиться з 2009 року, а взагалі започаткована козаками у 2003 році.
Нажаль І етапи гри Джура, у регіонах проводиться не завжди з дотриманням вимог гри. І це є в першу черга не опрацювання місцевих освітянського керівництва.
Переможці обласного етапу будуть захищати честь нашої області на всеукраїнському етапі, який відбудеться на Одесчинні.

Представник головного штабу гри «Сокіл-Джура»
у Хмельницькій області,
курінний отаман Сергій Скоробогатий

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо