emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
22 Червня 2016 Олег Черненко 855

У Хмельницькому та ще 6 містах України розпочинають аналіз комунальних підприємств (КП).


Комунальні підприємства Хмельницького пройдуть процедуру громадського аналізу та публічного голосування на спеціально розпробленому під проект сайті. Крім того, кожне підприємство буде проаналізовано згідно спеціально розробленій методології.

Власне, з 17 по 19 червня громадські активісти та журналісти з Івано-Франківська, Ужгорода, Тернополя, Львова, Хмельницького, Луцька та Рівного працювали над цією методологією, вивчали особливості та законодавчу базу функціонування КП, аналізували чинні корупційні схеми тощо. Навчання проводили експерти Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай та Українського національного центру політичних досліджен Іван Лукеря.

Проходитиме аналіз КП у вказаних містах у рамках проекту “Рейтинг публічності комунальних підприємств”. Відповідальні особи у кожному місті, у Хмельницькому це голова ГО «Хмельницька ыныцыатива» Олег Черненко, проведуть моніторинг відкритості комунальних підприємств на основі якого складатиметься рейтинг публічності КП.

Завершальним етапом стане розробка проекту рішення про відкритість комунальних підприємств, яке активісти передадуть у місцеві ради та оприлюднять у вільний доступ. Положення розроблятиметься на основі моніторингу та має на меті нівелювати ряд корупційних ризиків, які є у роботі комунальних підприємств.

Оцінити рівень публічності КП можуть усі користувачі мережі Інтернет на сайті www.kprating.info . Крім цього, на сайті наявна інформація про проект, новини, найцікавіші прецеденти, виявлені в процесі роботи активістами, рейтинги публічності КП та Положення про відкритість КП.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 27.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо