emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
26 Червня 2016 Анатолій Савчук 1168

У Хмельницькому фестиваль «Сяйво дитинства» зібрав понад 100 дітей з 12 областей України.
У місті відбувся третій фестиваль творчості дітей та молоді з особливими потребами.
Цього року, свято зібрало понад сто учасників з різних куточків України. Неймовірно талановиті діти та молоді люди з особливими потребами виступали з піснями, танцями, гуморесками. Вони мають надзвичайний пісенний та музичний таланти, вміють декламувати поезію, малювати.
Родзинкою фестивалю стала виставка, де юні обдарування представляли картини, бісерні роботи, орігамі та ліплення.
-Чотири роки тому, у нас зародилася ідея створити такий фестиваль, – розповів» голова Хмельницького обласного товариства Всеукраїнської організації інвалідів СОІУ Анатолій Савчук. -Всі ми говоримо ,що нам потрібна освіта, толерантне суспільство, і що потрібно соціалізувати людей з інвалідністю, особливо дітей. Але для цього потрібно щось робити. Ми намагаємось,таким чином, вивести таких діток із «чотирьох стін». Їх потрібно виводити саме засобами культури і мистецтва,тобто їм потрібна творча реабілітація. Вони виготовляють прекрасні вироби декоративно-прикладного мистецтва, виступають чудово на сцені, вони тут спілкуються і відчувають, що повноцінно живуть,коли перебувають на подібних заходах. Тому, маємо надію, що такий фестиваль стане доброю традицією і в майбутньому.
Виступи показали, що ці діти всупереч усім труднощам, щодня борючись зі страшними недугами, люблять життя, вміють радіти і намагаються багато чому навчитися. А ще, їм дуже хочеться отримати визнання своїх талантів. І чудово, що такі фестивалі дають можливість кожній дитині відчути підтримку, отримати заслужені оплески і подарунки!
Ірина Ковальчук

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо