emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
26 Вересня 2016 Ангеліна Вовк 725

Регламенти місцевих рад Хмельниччини перевірять студенти


Корупцію на сьогодні більшість людей ототожнює з хабарництвом та підкупом – тобто отриманням посадовою особою неправомірної вигоди за вчинення певних дій.
Одним з видів такої протиправної діяльності, яка серйозно загрожує нормальному функціонуванню державного механізму, є конфлікт інтересів, явище, що несе в собі ризики використання службових повноважень посадовцями в приватних інтересах.
19 вересня, під час прес-конференції, громадськості міста було презентовано проект «Сприяння неупередженості рад Хмельничиини». Робота над проектом розпочалась ще у серпні з підготовки роздаткових матеріалів для студентів та громадських активістів. Одразу ж по завершенні заходу розпочалось дводенне навчання студентів Хмельницького університету управління та права. Запрошені спікери навчили слухачів діставати необхідні данні з органів влади через запити на публічну інформацію, проводити адвокаційні кампанії, подавати інформацію у медіа. Особливу увагу було приділено антикорупційному законодавству у сфері врегулювання конфлікту інтересів.
Наступним етапом проекту стане отримання та аналіз регламентів Славути, Шепетівки, Старокостянтинова, Кам’янця-Подільського, Нетішина, Хмельницького та об’єднаних територіальних громад Хмельницької області.
Активісти запевняють, що докладуть максимум зусиль, щоб запропоновані в регламенти в частині врегулювання конфлікту інтересів були прийняти місцевими радами. «Прийняття депутатами місцевих рад запропонованих змін буде прямим доказом їхнього бажання побороти корупцію на місцях», зазначив голова ГО «Хмельницька ініціатива», Олег Черненко.
Проект реалізується за фінансової підтримки Проекту розвитку ООН.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо