emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Жовтня 2016 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 3043

Порядок отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям

Держава гарантує найменш соціально захищеним сім’ям грошову допомогу, яка повинна забезпечити рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму. Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям – щомісячна допомога, яка надається у грошовій формі в розмірі, що залежить від величини середньомісячного сукупного доходу сім’ї.
Призначення і виплата соціальної допомоги здійснюється управліннями соціального захисту населення за місцем реєстрації уповноваженого представника малозабезпеченої сім’ї. Таким може бути один з членів даної сім'ї або будь-яка інша особа за довіреністю. У сільській місцевості заяви з необхідними документами для призначення соціальної допомоги приймають виконавчі органи сільських і селищних рад та здійснюють їх передачу відповідним органам соціального захисту населення. Для отримання допомоги потрібно подати до органу соціального захисту населення заяву, де дається згода сім’ї на збір інформації про неї, про її власність, доходи та майно. До заяви про надання державної соціальної допомоги додаються:
 документ, що посвідчує особу уповноваженого представника сім’ї;
 довідка про склад сім’ї (видається за місцем проживання; форма № 3);
 декларація про доходи та майно осіб, які входять до складу сім’ї (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї);
 довідка про наявність та розмір земельної частки (паю).
Рішення про призначення соціальної допомоги або про відмову в її наданні приймається органом соціального захисту населення протягом десяти календарних днів.
Допомога малозабезпеченим сім’ям призначається на пів року і через шість місяців сім’я знову повинна підтвердити своє право на виплати.
Для призначення соціальної допомоги на наступний строк уповноважений представник сім’ї подає заяву і декларацію про доходи та майно. Довідка про склад сім’ї поновлюється лише у разі змін у складі сім’ї або у разі, коли між поданням заяви на призначення соціальної допомоги на наступний строк та припиненням виплати раніше призначеної соціальної допомоги минуло більше календарного місяця.
Щодо розміру державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, то у 2016 році вона не може бути більшою ніж 75% рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї.
З огляду на це, рівні забезпечення прожиткового мінімуму для призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям у 2016 році становлять:
 для працездатних осіб (21% прожиткового мінімуму для працездатних осіб) – 304 грн. 50 коп.
 для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів (100%) – 1130 грн.
 для дітей (85% прожиткового мінімуму):
 до 6 років –1043 грн 80 коп.
 від 6 до 18 років – 1301 грн 35 коп.
 від 18 до 23 років (за умови навчання) – 1232 грн 50 коп.
Якщо в складі малозабезпеченої сім’ї є діти, додатково здійснюється доплата у розмірі:
 від 0 до 13 років – 250 грн,
 від 13 до 18 років – 500 грн.
Максимальний розмір державної соціальної допомоги з урахуванням збільшення її розміру на кожну дитину, яка входить до складу малозабезпеченої сім’ї, не може бути більшим за прожитковий мінімум для сім’ї.
Для отримання додаткової консультації Ви можете звертатись до громадської приймальні Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області (за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 87, або за тел. (0382) 65-42-95) та до бюро правової допомоги у відповідному районі.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо