emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
3 Листопада 2016 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1498

Удосконалено порядок державної реєстрації прав та бізнесу

02 листопада 2016 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності», спрямований на врегулювання проблемних питань захисту прав власності під час реєстраційних дій та законодавче закріплення дієвих механізмів запобігання рейдерству.
Документ передбачає низку змін до законодавчих актів, серед яких, зокрема:
- обов'язкове нотаріальнезасвідчення справжності підписівзасновника(учасника),уповноваженої ними особи, на установчому документі, передавальному акті і розподільчому балансі юридичної особи, заяві про вихід з товариства, які подаються для державної реєстрації змін про юридичну особу;
- проведення державної реєстрації бізнесунезалежно від місця знаходження юридичної чи фізичної особи в межах області.
- при реєстрації бізнесу та нерухомості, за бажанням заявника, можна отримати паперовий документ з підписом та печаткою державного реєстратора.
Збільшенотермін для подання скарги до Мін’юсту і його територіальних органівна рішення, дії або бездіяльність державних реєстраторів прав та бізнесу з 30 до 60 календарних днів.
Новим Законом надано правоМіністерству юстиції та його територіальним органам за результатами розгляду скарги направляти подання про анулювання свідоцтва нотаріуса та надано право Мін’юсту здійснювати постійний моніторинг реєстраційних дій з метою виявлення порушень порядку реєстрації.
Законом посилено кримінальну відповідальністьяк заявника, так і реєстратора, а також зацікавлених у вчиненні незаконної реєстраційної дії осіб. Зокрема, передбачений максимальний термін ув’язнення до 10 років з конфіскацією майна. Адміністративна відповідальність також збільшена та передбачає штраф до 8500 гривень.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо