emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
21 Листопада 2016 Заспа Ірина 848

Майстер-клас портрету для майбутніх митців


В п’ятницю, 18 листопада у залі Хмельницької бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка кожен міг відчути себе Леонардо да Вінчі та намалювати свою Мона Лізу. Адже там пройшов майстер-клас із написання портрету з натури. Секретами та нюансами цього жанру ділився відомий художник, член Національної спілки художників України – Тарас Андрійчук.

Розпочав митець із запитання чим відрізняється фотографія від портрету створеного художником. Пан Тарас говорить, що портрет художник малює спираючись не лише на аналіз, а й на власне сприйняття натури . Та зауважує, хоч фото робить по суті машина – фотоапарат , але на знімку завжди присутня так звана «випадковість», у портреті ж автор продумує усе до дрібниць. Тарас Михайлович зазначив, що окрім вивчення та аналізу натури, художник має знайти у людині її особливість та уміло підкреслити, підсилити її, але не перебільшивши. І звичайно відчути характер, для цього потрібно розуміти, що за людина сидить перед тобою.

Далі зайшла мова про твори всесвітньо відомих художників, таких як Леонардо да Вінчі, Ван Гог, Пабло Пікассо та багатьох інших.

Натхненні творами великих митців, гості заходу взялися за створення власного шедевру. З чого почати та як вловити характер натури, поетапно показував та пояснював сам Тарас Андрійчук.

Запитуємо учасників майстер-класу про їхні враження


Було доволі цікаво та пізнавально. Майстер показав, як залишити на полотні шматочок свого «Я». Сподобалась легка манера подачі етапів зображення портрету й саме спілкування з художником. ( Іван Басюк 20 років)

Окрім того, що я знав про портрет, дізнався щось нове після сьогоднішнього майстер-класу. Було цікаво спостерігати за роботою професіонала. (Артем Рудик 21рік )

Дуже задоволена майстер-класом. Хоч мій досвід з написання портретів невеликий, була рада спробувати себе у цьому жанрі. Сподобалась легка та невимушена атмосфера і те, що не було «неправильних портретів», а навпаки Тарас Михайлович знаходив у кожній роботі позитивні риси і допомагав виправити помилки. (Ірина Пославська 19 років)

Сам Тарас Андрійчук, теж задоволений заходом, говорить: « Зрозумів, що у вас хороші малювальники й мені завжди цікаво працювати зі студентами».

Запитуємо митця, з чого ж починати юним художникам


«З вивчення історії мистецтва та класики. Без знання класики не можливо зорієнтуватися. Потрібно знати, які є базові стилі, скільки їх, аби не було плутаниці з напрямами та течіями. Без цього зараз нікуди не дінешся.»

Митець зауважує, аби розуміти сучасні тенденції мистецтва, потрібно мати хорошу базу за плечима. Та радить молодим обдаруванням не сидіти на місці, а постійно рухатись уперед. Не боятися критики, показувати свої роботи досвідченим художникам. Розвиватись, якщо дійсно хочуть досягнути успіху у цій непростій справі.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 27.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо