emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
28 Березня 2017 Олег 1159

Однією з найдемократичніших областей України визнано Хмельницьку


У понеділок Хмельничанам було представлено результати дослідження індексу демократичного розвитку областей України. За цим показником область зайняла 3є місце з результатом у 3,4 бали з 5ти можливих. Першість отримала Івано-Франківська область з показником 3,48 бали, друге місце займає Тернопільська область з показником 3,42.


«Для того, щоб визначити пріоритетні напрямки для розвитку території, слід почати з аналізу "що ми маємо зараз". Індекс дає оцінку стану демократії в області, і навіть якщо методика експертного опитування є суб'єктивною, то узагальнені висновки будуть хорошим приводом для публічної дискусії та пошуку сильних та слабких сторін Хмельниччини», – зауважив Степан Кушнір, голова правління ГО "Хмельницький молодіжний клуб розвитку".
Найкращі показники у Хмельницької області у сегменті захисту прав людини. Майже всі експерти, що брали участь в опитуванні, оцінили рівень захисту прав людини найвищими балами. Головною причиною цьому є велика кількість організацій, які займаються безоплатною правовою допомогою. Серед негативу у цій сфері опитані відзначили – рівень впливу на суддів іншими особами (керівництвом суду, громадськістю, органами влади та бізнесом). Також дослідження показало, що високий рівень судового збору значною мірою впливає на рівень доступу до правосуддя.
Найвищі показники Хмельниччини у сегменті громадської активності, передусім це пов’язано з доступністю роботи Хмельницької міської ради. З недоліків цієї сфери експерти виділили низьку активність пересічних мешканців області.
Рівень корупції є найгіршим показником серед усіх сегментів дослідження у Хмельницькій області. Одноголосно експерти вказали головною проблемою розбіжність поданих електронних декларацій з фактичним способом життя кандидатів. Хоча й владою приймаються певні заходи з корупцією, але зазвичай вони є лише формальністю.

«Такі рейтинги дозволяють визначити «точки зростання» області у різних сферах. Інформація у дослідженні є «дороговказом» для проведення реформ у Хмельницькій області», – зазначив голова ГО «Хмельницька ініціатива», Олег Черненко.
Дослідження проводилось з 12 листопада по 22 грудня 2016 року громадською організацією «Хмельницька ініціатива» у рамках проекту «Сприяння реформам та розвиток підзвітності в регіонах України». Цей проект реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень (м. Чернігів) у складі Асоціації регіональних аналітичних центрів за підтримки NationalEndowmentforDemocracy (NED).
У рамках аналізу проводилось експертне опитування 38 осіб серед яких були: представники ЗМІ (18% опитаних), керівники громадських організацій (52% опитаних), адвокати та правозахисники (11% опитаних), підприємці (5% опитаних), викладачі ВНЗ (5% опитаних), державні службовці Хмельницької області (5% опитаних), політичні діячі (2% опитаних). В опитувальнику було використано як закриті, так і відкриті питання. Більшість опитаних є мешканцями міста Хмельницького, але були також представники Кам’янця-Подільського та Шепетівки.
З повним дослідженням Індексу демократичного розвитку областей України можна ознайомитись за посиланням.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо