emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
1 Квітня 2017 РПЛ 1237

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

ОЛЕГ ЛЯШКО: МИ НЕ ДОЗВОЛИМО ВЛАДІ ТА ЇЇ ПРИХВОСТНЯМ-ОЛІГІРХАМ ГРАБУВАТИ УКРАЇНЦІВ!
Команда Радикальної партії провела детальний аналіз чергового грабіжницького рішення НКРЕКП, яким встановлено «абонплату» за користування газовою трубою незалежно від обсягів споживання газу як для населення, так і для промисловості. При цьому нововведення набирають чинності вже з 1 квітня.
Сьогодні діюча ціна на газ 6879 грн за 1000 куб. м, з яких 13% або 894 грн - частка облгазів. Але вочевидь газовим олігархам - Фірташу, Бойку, Львочкіну цього замало.
НКРЕКП хоче вилучити транспортну складову з загального тарифу та ввести окрему обов’язкову абонентську плату ще й за роздутим тарифом. Інакше кажучи, кожна сім’я, НЕЗАЛЕЖНО ВІД СПОЖИВАННЯ, повинна буде додатково до і так завищених газових тарифів в середньому сплатити ще 92 грн/міс. або 1 100 грн по року, а то й ще в рази більше (!) в кишені приватних облгазів, що належать олігархам, а зароблять на цій афері облгази 24 млрд грн!
Розмір тарифу для кожної газорозподільчої компанії залежить від обсягу витрат та кількості споживачів. Виходить, що в розвинених промислових регіонах та великих містах, де густота споживачів більша, тариф буде меншим. У віддалених районах, у маленьких розподільчих компаній, та у компаній з маленькою кількістю абонентів тариф буде високим. Платити пропонують не пропорційно обсягу споживання, а - за потужність лічильника. Чим вона вища, тим більша сума до сплати. Для прикладу, за найменший лічильник G1,6 потрібно сплатити 56 грн на місяць. Якщо немає лічильника, то сума вже становить 90 грн, а якщо в тебе встановлений найпоширеніший лічильник G4 (це 54% споживачів), то віддай з кишені 134 грн на місяць. А якщо так сталось, що в тебе лічильник G6 (це системи зі старими газовими котлами, переважно в пенсіонерів, які не мають кошти їх оновити), то плата Фірташу і Ко складе вже колосальні 224 грн. на місяць.
Але й це не межа! І це при мінімальній пенсії 1247 грн.
При цьому субсидії на сплату цих поборів не передбачені!!
Тепер уявіть домогосподарство, що споживає 800 кубів на рік. Це невеличкий будиночок, що паралельно топить дровами, чи однокімнатна квартира з автономним газовим опаленням. До нововведень НКРЕКП таке господарство з найпоширенішим лічильником G4 повинно було б сплатити в середньому 5,5 тис грн, з яких 715 грн це транспортування. А тепер це господарство загалом повинно заплатити на 900 грн більше - 6,4 тис грн. І ця переплата повністю зарахується місцевій газовій компанії.
Таким чином:
- для споживачів без лічильників, які використовують газ для приготування їжі, середній місячний чек за газ збільшиться від 2 до 6 разів;
- для економних користувачів, що спалюють до 800 кубів газу на рік з найпоширенішим лічильником G4, місячна квитанція може зрости до 30%, і лише в м. Тернополі економія може скласти 0,35%;
- для тих, хто спалює багато газу наприклад 3000 кубів на рік, економія може становити до 10%.
АЛЕ НЕ ЗАБУВАЙТЕ, ЩО ЧЕРЕЗ 3 РОКИ НКРЕКП ПЛАНУЄ ПІДНЯТИ ТАРИФИ НА ТРАНСПОРТУВАННЯ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ МАЙЖЕ В 3 РАЗИ.
При цьому самі облгази жодної копійки не платять за користування державними та комунальними газопроводами, а з людей хочуть здирати останні копійки, навіть якщо ті не споживають газу взагалі! Більш того, обдирають тих же людей, які за власний кошт побудували і підвели до себе газову трубу, передали облгазу, а останній заробляє на цьому.
На чию користь були прийняті ці рішення? Більшість з цих грошей отримає Фірташ, адже 70% розподільчих мереж, які будуть отримувати ці гроші, знаходяться в управлінні його «Регіональної газової компанії».
Фірташ вже давно є монополістом на газовому ринку України, в його «Регіональну газову компанію» входять 28 компаній з 40, які є на ринку. До бенефеціарів газорозподільчого бізнесу Фірташа також входять його соратники – Сергій Льовочкін з сестрою, депутати Бойко та Фурсін. І от замість того, щоб обмежити вплив олігарха на стратегічну галузь країни, НКРЕКП вирішує дати йому ще й надприбутки.
«Я не вірю, що ця афера НКРЕКП і новий пограбунок українців на користь Фірташа-Льовочкіна-Бойка могли відбутися без відома і підтримки Президента Порошенка, чиїм ставлеником є голова комісії Вовк. Наша команда оскаржить до суду це драконівське рішення НКРЕКП. Ми не дозволимо владі та її прихвостням-олігархам грабувати українців!!!», - заявиви Олег Ляшко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо