emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Квітня 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 2018

Безоплатна правова допомоги як один із пріоритетних напрямів діяльності органів юстиції

Важливою проблемою у розбудові українського громадянського суспільства є взаємодія суспільства з державою. Невміння громадян зорієнтуватися у чинному законодавстві, захистити свої права, суттєво ускладнює, а то й робить неможливим будь-які серйозні починання, що здійснюються державою, адже це невміння й незнання законів ускладнює процес реального наповнення конкретним змістом конституційних положень і, зрештою, є серйозною перепоною на шляху України до побудови справді європейського суспільства.
Органи юстиції, зокрема і Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області, сприяють підвищенню правової обізнаності населення шляхом проведення правоосвітньої роботи та надання консультацій з правових питань.
Функції по наданню первинної безоплатної правової допомоги громадянам покладені на Громадську приймальню при Головному територіальному управлінні юстиції у Хмельницькій області. Для вирішення будь-яких ситуацій правового характеру кожен мешканець нашої області може звернутися до Громадської приймальні для отримання роз’яснення норм чинного законодавства за адресою вул. Грушевського, 87, 4 поверх, каб. №416. Крім того, консультації можна отримати в телефонному режимі, зателефонувавши за номером 65-42-95.
Також, вже досить тривалий період працівники управління юстиції залучаються до роботи виїзних консультпунктів по наданню безоплатної правової допомоги за місцем проживання. Про виїзд групи в конкретний населений пункт, час та місце прийому інформуються його жителі.
На сьогодні, суб’єктом надання первинної та вторинної правової допомоги також є Бюро правової допомоги. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги" ліквідовано 586 територіальних органів Міністерства юстиції на районному та міському рівнях та утворено 428 бюро правової допомоги в місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які забезпечують українців правовим захистом та надають доступ до он-лайн послуг Міністерства юстиції. У Хмельницькій області безоплатна правова допомога мешканцям надається Хмельницьким, Кам’янець-Подільським, Славутським та Шепетівським місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 16 Бюро правової допомоги, які функціонують в районах області.
З контактними даними місцевих центрів та новостворених Бюро можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України: http://old.minjust.gov.ua/news/47399.
Якщо ви потребуєте правової допомоги, реалізуйте своє конституційне право отримати її безоплатно!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо