emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Травня 2017 Заспа Ірина 2031

Чи полетить “Україна” слідом за “ЄС”?


У четвер 11 травня, Рада Європейського союзу проголосувала за безвіз для громадян України. А вступити у дію орієнтовно він має 11 червня.

З нагоди ухвалення безвізового режиму України з ЄС на території Хмельницького університету управління та права близько 12 години виступами представників влади та підняттям прапору України й прапору ЄС розпочалось урочисте дійство. Далі учасників заходу очікувала концертна програма за участю Хмельницької обласної філармонії та Хмельницького музичного училища ім. В.І. Заремби. Згодом концерт продовжився на території Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Старицького виступами артистів театру.

На свято зібралося чимало гостей, зокрема молоді та студентів. Запитуємо, що для них означає це свято?

“Це певний крок вперед. Це ще раз доводить, що українці – це європейська нація. Ми – маленька частинка Європи і тепер не лише територіально.”― Олег

“Звичайно для мене це невеличка перемога України й усіх українців. Емоції переповнюють. ”―Ліза студентка

“Чесно, не знаю, не можу сказати, адже нам не казали, що тут відбуватиметься. Сказали прийти на 12 годину. ”― Лідія студентка

Наприкінці урочистої частини заходу студенти символічно запустили у небо прапор України та прапор ЄС на білих повітряних кульках у небо. Які вмить здійнялися у повітря під музичний супровід пісні «Україно, Україно!» .
“Цей запуск кульок з прапорами символізує єдність України з Європою”, ― говорить студент Хмельницького національного університету Руслан.

Але лінії електромереж стали на заваді. І якщо ж прапор Євросоюзу швидко виплутався й безперешкодно полетів у далечінь, то прапор України розплутатись так і не зміг й залишився безпорадно гойдатись, намагаючись звільнитись. Багато з учасників заходу сприйняли це як символічний знак.

Питаємо, чому й, які взагалі враження ?

“Емоції від концерту чудові, приємно спостерігати за талановитими виступами. Мені здається ситуація з прапорами дуже влучно продемонструвала положення нашої країни. Ми ось тут, заплутані, а ЄС десь там у далині. ”,― Пані Анастасія

“Враження неймовірні, сподобались виступи усіх артистів, особливо вразила опера. ”,― Настя, студентка

“Мені особисто дуже приємно знаходитись тут і зараз. Хоч маю польське походження, але мої родичі в Україні. Я рада, що відбувається такий чудовий захід з гарною концертною програмою. Єдине, шкода українського прапора, це є дуже символічно. Вважаю його обов’язково потрібно звільнити, допомогти йому здійнятись у небо. ”,― Пані Валентина

Тим часом поки гості заходу насолоджувались виступами артистів драмтеатру, за долею прапору спостерігало кілька осіб. І дві студентки Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, зрозумівши, що самі нічим не допоможуть, вирішили зателефонувати у рятувальну службу, аби звільнити синьо-жовтий стяг. Там відповіли, що це не їхні повноваження. Дали номер, за яким можна звернутися, але на той номер дівчатам не вдалось додзвонитись . Вони вирішили зателефонувати у поліцію.

Прибувши на виклик, працівники поліції оцінили ситуацію, сказали, що звернуться у відповідні органи та запевнили, що український прапор обов’язково буде звільнено!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо