emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Травня 2017 РПЛ 1021

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Олег Ляшко: «Закривати дірки Пенсійного фонду за рахунок скорочення пенсіонерів - це катастрофа і обкрадання українців»
Дві ключові реформи – пенсійну та земельну потрібно в першу чергу обговорювати з українцями, а не з МВФ. Про це заявив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко з трибуни парламенту. «Запропонована урядом пенсійна реформа переслідує єдину мету – щоб якомога менше людей отримували пенсію. Сьогодні в Україні 12 мільйонів пенсіонерів. В результаті урядової пенсійної реформи пенсіонерів залишиться менше 5 мільйонів. Вони отримуватимуть мінімальну пенсію, а всі інші – матимуть так звану соціальну допомогу, як в Грузії – 8 доларів на місяць. Як хочеш, так і живи на ці копійки», - наголосив Олег Ляшко. Політик назвав пропозиції уряду щодо нової пенсійної реформи – «драконівськими». «Сьогодні для того, щоб отримати мінімальну пенсію, потрібно 15 років пропрацювати і в 60 років вийти на пенсію. Зараз уряд пропонує збільшити трудовий стаж до 35 років і наводить приклад людини 1958 року народження, у якої вже є такий трудовий стаж. Може і є, бо при радянській владі всі працювали, за дармоїдство тоді навіть у тюрму саджали. А якщо ми візьмемо людей молодше, які пройшли 90-ті роки, коли мільйони українців працювали без оформлення трудової книжки на базарах чи будівництві? Де вони візьмуть ту пенсію?», - обурився народний депутат.
На противагу ініціативам уряду, Олег Ляшко разом із командою пропонує альтернативну пенсійну реформу. «Мета пенсійної реформи має бути одна – підвищення пенсій. Людина, яка все життя важко пропрацювала, має знати, що отримає нормальну пенсію. Вона не повинна ходити жебракувати чи пляшки збирати по смітниках, щоб продати їх за копійки і сплатити комуналку. Але для того, щоб піднімати пенсії, потрібно піднімати зарплати. Ми зареєстрували законопроект, в якому пропонуємо підвищити мінімальну зарплату до 5000 гривень. Підвищення «мінімалки» до 3200 гривень, чого ми добилися, - це добре, але замало»,- пояснив парламентарій.
Разом із тим фракція Радикальної партії вимагає обговорення питання продажу української землі, що хоче запровадити влада на вимогу Міжнародного валютного фонду. «Коли влада запровадить ринок землі, її не куплять українські селяни, бо в них немає грошей. Ми вимагаємо продавати не землю, а продукцію з цієї землі. Саме тому ми зареєстрували законопроект, де пропонуємо передбачити закріпити в Конституції, що основою аграрного устрою України мають бути фермерські господарства. Господарем на українській землі повинен бути тільки український фермер, а не латифундисти чи транснаціональні корпорації», - підсумував Олег Ляшко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо