emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Квітня 2018 Батьківщина 1015 1

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Єдина помісна православна церква – це духовна основа для відновлення України

19 квітня народні депутати України ухвалили проект Постанови "Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні". "За" проголосувало 268 народних обранця.
Фракція «Батьківщина» підтримала постанову Верховної Ради щодо звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про створення єдиної Української помісної православної церкви.
Під час свого виступу в парламенті народний депутат Юлія Тимошенко зазначила, що багато поколінь українців виборювали незалежність країни і «якщо ми хочемо процвітання та успішності для народу, то зобов’язані бути єдиними». Відповідно, Єдина помісна православна церква – це та духовна основа, яка може стати ще одним потужним поштовхом для становлення нашої держави.
Парламентар висловила переконання, що «багато жорстоких наслідків є частиною невіри, жорстокості, агресії, розколів», тому залікувати ці рани – святий обов’язок нашого покоління».
В свою чергу, народний депутат Іван Крулько, у своєму коментарі телеканалу «Інтер», зазначив, що створення Єдиної помісної церкви – це політична позиція «Батьківщини», яка вважає, що об’єднання православних церков має посилити українську державність. Водночас, на переконання політика, це дуже делікатна справа, яка потребує тихої і спокійної роботи, а не піару.

Коментувати:
Коментарів - 1:
Від: Юлія20.04.2018 11:16Шановні депутати вде вирішили, яким чином будуть примушувати віруючих найбільшої конфесії (згадайте минулорічну Хресніу ходу з нагоди св'ята Хрещення Київської Русі) України зраджувати віру батьків і ходити до розкольників? І знову жорстоко переступлять через КОНСТИТУЦІЮ УКРАЇНИ? "Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і риту альні обряди, вести релігійну діяльність. Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров’я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей. Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа ѕ від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова. Ніхто не може бути увільнений від своїх обов'язків перед державою або відмовитися від виконання законів за мотивами релігійних переконань. У разі якщо виконання військового обов'язку суперечить релігійним переконанням громадянина, виконання цього обов 'язку має бути замінене альтернативною (невійськовою) службою."

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.63
39.69
42.51
42.56

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо