emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
23 Квітня 2018 Батьківщина 1013

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Доступної медицини в Україні найближчим часом не буде

Влада впроваджує медичну реформу за механізмом фінансування, який діє тільки в країнах із достатньою кількістю кадрів, розвиненою інфраструктурою і розвиненою системою охорони здоров’я. З огляду на це, медицина не стане для українців доступною найближчим часом.

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат з фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль.

«У нас не вистачає до 60% лікарів загальної практики. А це значить, конкуренції у них не буде. Конкуренцію створили пацієнтам, яким не вистачить лікарів», – сказав політик.

Він також зауважив, що лікар отримає гроші за кількість підписаних декларацій, а не за якісне лікування.

«Перенавантажені лікарі «первинки», щоб зекономити свій час, просто направлятимуть пацієнтів до вузьких спеціалістів. А там вже буде співоплата, бо влада не залучила гроші в галузь, як мінімум, запровадженням загальнообов’язкового державного страхування», – зазначив парламентарій.

За його словами, влада не створила жодного стимулу, щоб лікар первинної медичної допомоги надав якісну допомогу.

«Це все – результат безглуздих дій, коли з усіх механізмів оплати праці лікарям влада вибрала оплату, згідно з капітаційною ставкою (єдиний тариф в розрахунку на одного громадянина). Так, система з таким механізмом працює, але не зі знищеними дорогами, не з низькою щільністю населення і не з розваленою системою охорони здоров’я. У нас людина на селі до лікаря кілька годин добиратиметься, якщо доїде», – заявив Валерій Дубіль.

Народний обранець допускає, що влада вибрала саме цей механізм фінансування, бо збирається створити адмінмашину, яка працюватиме на владу під час виборів: «Зараз гроші зосередили на «первинці», бо вона першою отримуватиме гроші від Нацслужби напряму. А цей ЦОВВ вже визначить, кому і за що давати гроші. Підтримуєш представника влади – отримаєш гроші, не підтримуєш – не отримаєш».

Депутат також розповів, що цього року реформою зможуть скористатися приблизно 10% пацієнтів. Але фінансів не вистачить, щоб перевести всю систему охорони здоров’я на нову форму фінансування, додав він.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо