emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
25 Червня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 959

ВЕРХОВНА РАДА МАЄ МОЖЛИВІСТЬ ВДОСКОНАЛИТИ ЗАКОН ПРО ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД
Міністерство юстиції підтримує створення Вищого антикорупційного суду як незалежного, професійного та політично незаангажованого судового органу. Про це заявив Міністр юстиції України Павло Петренко.
«Набув чинності Закон України «Про Вищий антикорупційний суд», який дає можливість запуску конкурсу на добір суддів Вищого антикорупційного суду. Надзвичайно важливо, що в цьому Законі є положення про вирішальну роль ради міжнародних експертів при доборі відповідних суддів Вищого антикорупційного суду та положення, що регулюють максимально швидке і ефективне проведення заходів із створення цього органу», - повідомив Павло Петренко.
 Позиція Уряду та Міністерства юстиції – має бути створений незалежний, професійний, політично незаангажований судовий орган, який ефективно прийматиме рішення щодо притягнення до відповідальності осіб, які вчинили корупційні правопорушення.
 Питання стосовно розгляду у рамках апеляції Вищим антикорупційним судом старих справ та рішень місцевих судів не обговорювалось на зустрічах з міжнародними партнерами, в яких приймали участь уповноважені представники Мін‘юсту.
 Парламент має можливість провести всі необхідні, додаткові консультації та виправити положення «Закону про Вищий антикорупційний суд», зробити їх більш досконалими, в тому числі в частині передачі функцій апеляції Вищого антикорупційного суду по старим справам. Це компетенція й конституційні повноваження українського Парламенту.
«Найголовнішим зараз є не затягувати процес підготовки та проведення прозорого конкурсу на позиції суддів Вищого антикорупційного суду. Юридична база для цього є. Парламенту також слід прийняти технічний закон про створення Вищого антикорупційного суду - Закон про констатацію створення суду, як це вимагає Конституція», - підкреслив очільник відомства.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 10.05.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.48
39.53
42.36
42.4

Архів новин

<<Травень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

  


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо