emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Липня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1150

Порядок доповнення актового запису про народження відсутніми відомостями про по батькові та місце народження дитини
Останнім часом під час звернення громадян до відділів державної реєстрації актів цивільного стану щодо витребування повторних свідоцтв про народження, які народились у довоєнний та післявоєнний час досить часто виникає необхідність доповнення актових записів про народження відсутніми відомостями про по батькові та місце народження дитини.
Якщо в актовому записі про народження відсутні графи «По батькові» та «Місце народження», що стосуються даних про дитину, або відсутні відомості у цих графах, то одночасно з повторною видачею свідоцтва про народження відомості щодо по батькові та місця народження дитини доповнюються, у разі особистого звернення заявника до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем зберігання актового запису. Якщо до відділу державної реєстрації актів цивільного стану звернувся представник особи, яка має правові підстави для отримання свідоцтва про народження, відомості доповнюються у разі документального підтвердження його повноважень на вчинення цих дій.
Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території України, або, які переселилися з тимчасово окупованої території України, подають аналогічну заяву до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за межами цієї території на їх вибір.
Якщо заява щодо повторної видачі свідоцтва про державну реєстрацію акту цивільного стану надійшла до відділу державної реєстрації актів цивільного стану поштою, графи свідоцтва про народження «По батькові» та «Місце народження» прокреслюються. У повідомленні про направлення свідоцтва про народження до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання заявника одночасно роз’яснюються причини незаповнення окремих граф свідоцтва про народження та порядок доповнення відсутніх відомостей.
Громадяни, які проживають на території іноземних держав з заявою про доповнення актового запису про народження відомостями про по батькові та місце народження можуть звернутися у відділ державної реєстрації актів цивільного стану за місцем свого проживання, дипломатичне представництво, консульську установу України або безпосередньо до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем зберігання актового запису про народження, пред'явивши паспорт та документи підтверджуючі зміну прізвища.
Доповнення актового запису про народження відомостями про місце народження проводиться з урахуванням даних паспорта громадянина України або паспортного документа особи, відносно якої складено запис, а відомостями про по батькові - виходячи з імені батька дитини, зазначеного в ньому.
Необхідно звернути увагу, що назва місцевості при доповненні місця народження дитини зазначається відповідно до існуючого адміністративно-територіального устрою, а у виняткових випадках, якщо це не є можливим, - за старим адміністративно-територіальним устроєм згідно з даними актового запису цивільного стану, на підставі якого видається документ.
Доповнення відомостями про по батькові та місце народження вносяться в паперовий носій актового запису цивільного стану та одночасно до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Після цього, заявнику повторно видається або надсилається для вручення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем його проживання свідоцтво про народження. На свідоцтві проставляється штамп "Повторно". Свідоцтво про державну реєстрацію, подане заявником для доповнення, анулюється та знищується у встановленому порядку.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 27.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.67
39.69
42.48
42.5

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо