emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Липня 2018 РПЛ

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Команда Ляшка оголосила війну контрабанді українського лісу
Олег Ляшко обурився результатами дослідження європейських експертів, які свідчать, що з України до країн ЄС імпортується більше незаконної деревини, ніж із країн Латинської Америки, Африки та Південно-Східної Азії, разом узятих.

«Де НАБУ, ГПУ, СБУ, Нацполіція, митники та усі інші наші спецоргани, на які українці витрачають мільярди? Замість них європейські експерти провели велике розслідування про вражаючі обсяги контрабанди лісу-кругляку з України, яку вітає і покриває влада Євросоюзу. І вони від нас вимагають антикорупційної боротьби?! У себе б спочатку її провели», - написав Ляшко.

Політик наголосив на тому, що криміналізація контрабанди стане реальним кроком для збереження національних багатств.

«Я з командою добився прийняття закону про криміналізацію контрабанди лісу: до 12 років тюрми для тих, хто варварськи грабує українців. Хай би в Євросоюзі зробили так само замість того, щоб закривати очі на контрабанду українського лісу. Чи гроші не пахнуть?! Термін дії нашого мораторію на вивезення необробленого лісу-кругляку - 10 років. Я внесу законопроект, щоб він діяв назавжди! Наш ліс служитиме українцям», - зазначив народний депутат.

Лідер Радикальної партії переконаний, тільки рішучі заходи допоможуть подолати контрабанду і готовий сам за це взятися.

«Неймовірна контрабанда нашого лісу до Євросоюзу неможлива без кришування корумпованих правоохоронців і митників. Я вже двічі з цього приводу говорив з прем‘єром Гройсманом. Ми домовилися, що наша команда на чолі з моїм заступником Віктором Галасюком зустрінеться з головою ДФС Мирославом Проданом. Ми пропонуємо абсолютно конкретний і дієвий всеохоплюючий план дій по припиненню контрабанди», - заявив Ляшко.

Його заступник з економічних питань Віктор Галасюк пояснив, який саме план пропонує команда РПЛ.

«а) Президент має невідкладно підписати прийнятий парламентом Закон №5495 про заборону експорту дров та криміналізацію контрабанди лісу-кругляка. В іншому випадку вся Україна та світ побачать хто покриває контрабанду лісу.

б) Митниця має негайно запровадити повний 100%-й огляд (з фото- та відеофіксацією) при експорті дров до вступу в дію Закону про заборону їх експорту. В іншому випадку гучно проголошена боротьба з контрабандою виявиться лише імітацією.

в) Уряд має невідкладно повідомити компетентні органи ЄС про масштабну контрабанду лісу-кругляка з України до Єврозони та провести відповідне спільне розслідування. Інакше вони розпишуться в нездатності захистити національні інтереси», - зазначив народний депутат.

Олег Ляшко підкреслив, щою зупинити контрабанду - його команда готова до рішучих дій.

«Якщо митники не підтримають наші заходи по припиненню незаконного вивозу лісу, ми візьмемо цю ініціативу на себе. У нас достатньо людей і засобів, щоб взяти під контроль всі до одної залізничні станції. Більше жоден вагон кругляка чи дров з України не вийде», - підсумував народний депутат.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 13.05.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.51
39.56
42.64
42.68

Архів новин

<<Травень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

  


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо