emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Липня 2018 Офіцер командування військової частини А4239 Олексій Наконечний 1196

«Навчання ракетників»
Сучасний стан справ у державі, і ті загрози, що постійно нависають над самим існуванням нашої країни вимагають постійного підвищення нашої бойової готовності та наполегливої праці усього особового складу. З цією метою у військовій частині А4239 минулого тижня під керівництвом командуючого ракетних військ і артилерії Збройних Сил України - заступника командувача Сухопутних військ генерал-майора Горбильова В’ячеслава Юрієвича було проведено командно-штабні навчання з управління ракетними ударами.
Метою навчання були підготовка, удосконалення практичних навичок посадових осіб управління військової частини, командирів підрозділів та особового складу, злагодження їх роботи, перевірка керівного складу щодо організації службово-бойових завдань, навчання посадових осіб та формування в них необхідних морально-психологічних і бойових якостей.
Ще напередодні з усім особовим складом, що залучався до навчань було проведено заняття із заходів безпеки, попередження травмування у повсякденній діяльності та під час виконання заходів бойової підготовки.
Подібні навчання проводяться систематично, що дає можливість постійно покращувати злагодженість дій підрозділів та оперативну майстерність командирів. Однак дані навчання носили ряд концептуальних відмінностей:
- запроваджено новий підхід до навчання, а саме – за рахунок оптимізації планування та використання новітніх технологій було зменшено кількість персоналу необхідну для організації та виконання завдань;
- молодші офіцери та сержанти отримали безцінний досвід управління та організації бойових дій підрозділів на рівні вищого керівництва військової частини;
- було виконано непритаманні для підрозділів ракетних військ задачі по облаштуванню охорони, протидії роботі диверсійно – розвідувальних груп та відбиттю ударів авіації та безпілотних літальних засобів противника.
В ході проведення командно-штабних навчань особовий склад та командування військової частини А4239 продемонстрували високий рівень фахової майстерність, чіткості у виконанні поставлених завдань та довели свою готовність до виконання службово – бойових завдань в умовах ускладнення обстановки. Чим ще раз підтвердили високий статус ракетних військ і артилерії Збройних Сил України.
Впродовж навчань, офіцери відпрацьовували визначені завдання із планування всебічного забезпечення підпорядкованих військових підрозділів та уточнення відповідних документів. Також структурні підрозділи здійснювали проведення розрахунків матеріально-технічних засобів, керували діями підрозділів тилового, технічного, оперативного та іншого забезпечення, підтримували тісну взаємодію з іншими органами військового управління тощо.
Завершальним етапом навчань стали практичні дії підрозділів на території Хмельниччини. Це було справжнє випробування не лише для техніки, але й для усього особового складу, так як вони проходили у максимальному наближенні до реальних бойових умов, з максимальною секретністю та використанням новітніх засобів зв’язку, за постійної зміни обстановки та одночасним застосуванням декількох підрозділів у різних районах. Такий підхід значно ускладнив завдання, однак дозволив розглянути та апробувати нові варіанти дій підрозділів в залежності від зміни обстановки та дій противника.
— Навчання — це наближений до реальних бойових дій вид занять. Вони дають змогу максимально об’єктивно оцінити готовність підрозділів і військових частин до виконання бойових завдань. У цілому результатами навчань я задоволений. Підрозділи, які залучалися до навчань, показали досить високий рівень навченості й злагодженості. Безумовно, є певні недоліки, але виявлення їх стимулює до зростання і вдосконалення. Головне, що ці підрозділи засвоїли основні принципи, решта — справа тренування, подальших занять. Умови та можливості для цього є - зазначив командувач ракетних військ і артилерії Збройних Сил України — заступник командувача Сухопутних військ генерал-майор В’ячеслав ГОРБИЛЬОВ
Штаб керівництва навчань зі складу військовослужбовців інших військових частин і з’єднань Збройних Сил України також високо оцінили дії наших військових. Вони зазначили, що за останні, досить непрості роки, значно зріс рівень забезпеченості та професійної підготовки. Цінний досвід, отриманий в під час захисту Батьківщини, дозволив по-новому переосмислити підхід до підготовки військових підрозділів та значно його покращити.
За підсумками результатів навчань було визначено кращих військовослужбовців, що заслуговують на визнання, однак враховуючи умови сьогодення не можуть бути названі особисто, а саме:
- Начальник штабу перший заступник командира військової частини А4239;
- Заступники командира військової частини А4239;
- Командир батальйону охорони військової частини А4239;
- Командири стартових батарей першого ракетного дивізіону. військової частини А4239
Військова частина А4239 запрошує чоловіків, що бажають долучитися до лав Збройних Сил України і стати на захист територіальної цілісності та незалежності України. Телефон у місті Хмельницькому: 65-62-25.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 13.05.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.66
42.67

Архів новин

<<Травень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

  


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо