emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
31 Липня 2018 Голоне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1266

Державна реєстрація змін до відомостей про склад учасників товариства з обмеженою відповідальністю

17 червня 2018 року набрав чинності Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», прийнятий Верховною Радою України 06 лютого 2018 року.
Однією з основних новацій даного документа є зняття обмеження на максимальну кількість учасників ТОВ, яка раніше не могла бути більшою 100 осіб та скорочення переліку відомостей, які обов'язково повинні зазначатися у статуті до наступних: повне та скорочене (за наявності) найменування товариства; органи управління товариством, їх компетенцію, порядок прийняття ними рішень; порядок вступу до товариства та виходу з нього.
Законом про товариства внесено зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», а саме доповнено нормою щодо особливостей реєстрації при зміні складу учасників товариства з обмеженою відповідальністю або товариства з додатковою відповідальністю. Так, для державної реєстрації змін до відомостей про склад учасників товариства подаються такі документи:
1) заява про державну реєстрацію змін до цих відомостей;
2) документ про сплату адміністративного збору;
3) один із таких відповідних документів:
рішення загальних зборів учасників товариства про виключення учасника з товариства (справжність підписів учасників, які голосували за таке рішення засвідчується нотаріально. Якщо у випадках, передбачених законом (смерть учасника, реорганізація тощо), таке рішення приймається без урахування голосів учасника у зв'язку з настанням певної обставини, подається також доказ настання такої обставини (оригінал документа або його копія, вірність якої засвідчена нотаріально або тим, хто видав документ);
заява про вступ до товариства (справжність підписів на заяві засвідчується нотаріально. Разом з таким документом подається доказ набуття права на спадщину або доказ правонаступництва (оригінал документа або його копія, вірність якої засвідчена нотаріально або тим, хто видав документ). Якщо відповідно до статуту товариства вимагається згода інших учасників на вступ до товариства, подається також така згода, справжність підписів на якій засвідчується нотаріально);
заява про вихід з товариства (справжність підписів на заяві засвідчується нотаріально. Якщо відповідно до закону або статуту товариства вимагається згода інших учасників на вихід з товариства, подається також така згода, справжність підписів на якій засвідчується нотаріально);
акт приймання-передачі частки (частини частки) у статутному капіталі товариства (справжність підписів на акті засвідчується нотаріально. Одночасно може бути надана довідка про формування резервного капіталу товариства).
Документи можуть подаватися наступними особами:
товариством - якщо подається рішення загальних зборів учасників товариства про виключення учасника з товариства;
спадкоємцем чи правонаступником учасника товариства - якщо подається заява про вступ до товариства;
учасником, який виходить з товариства, або його спадкоємцем чи правонаступником - якщо подається заява про вихід з товариства;
особою, яка набула частку (частину частки) у статутному капіталі товариства, або особою, яка передала її, - якщо подається акт приймання-передачі частки (частини частки) у статутному капіталі товариства.
Крім того, у разі проведення державної реєстрації змін до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань щодо виключення або виходу учасника (спадкоємця або правонаступника) товариства державний реєстратор одночасно вносить запис про зменшення розміру статутного капіталу на розмір відповідної частки (частини частки) у статутному капіталі. У день проведення державної реєстрації змін до відомостей Єдиного державного реєстру, пов'язаних із зміною складу учасників товариства суб'єкт державної реєстрації повинен видати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) виписку з Єдиного державного реєстру заявнику, товариству, особам, які були зазначені у цьому реєстрі як учасники товариства до проведення реєстраційної дії, та особам, які зазначені у цьому реєстрі як учасники товариства після проведення реєстраційної дії. Якщо суб'єкту державної реєстрації відома електронна пошта осіб, яким надсилається ця виписка, він у той самий день додатково надсилає копію виписки зазначеним особам електронною поштою.
Розгляд документів, поданих для державної реєстрації та проведення інших реєстраційних дій щодо юридичних осіб, здійснюється протягом 24 годин після надходження документів, крім вихідних та святкових днів.
За державну реєстрацію змін до відомостей про склад учасників товариства справляється адміністративний збір у розмірі 0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 01.01.2018 – 530 грн.) Якщо певним особам має надсилатися виписка з Єдиного державного реєстру, розмір адміністративного збору збільшується на добуток 0,01 прожиткового мінімуму для працездатних осіб та кількості таких осіб (з 01.01.2018 – 20 грн.).

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.97
41.02
44.33
44.36

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо