emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
2 Серпня 2018 Дмитро 753

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Галасюк: Підвищення облікової ставки НБУ може знищити вітчизняну промисловість
Підвищення Нацбанком облікової ставки до 17,5% призведе до ще більшої імпортозалежності української економіки. У цьому переконаний народний депутат від Радикальної партії Віктор Галасюк. Політик наголосив, боротися з інфляцією влада має не підвищуючи облікову ставку, а всебічною підтримуючи вітчизняних виробників.

Підвищення Нацбанком облікової ставки до 17,5% призведе до руйнування української промисловості. У цьому переконаний народний депутат від Радикальної партії Віктор Галасюк. Політик наголосив, боротися з інфляцією влада має не підвищуючи облікову ставку, а всебічною підтримуючи вітчизняних виробників.

«Такий крок Нацбанку призведе до здорожчення кредитів. Українські підприємства замість того, щоб спрямовувати кошти на зарплати, інвестиції і розвиток, будуть більше платити банкам. Це зробить вітчизняну продукцію менш конкурентоспроможною. Іноземці витіснятимуть українських виробників з наших ринків, а Україна продовжить бути донором сировини і робочої сили для інших успішних економік. З цим треба зав'язувати! Нацбанк каже, що підвищуючи облікову ставку, вони боряться з інфляцією. Але інфляція в Україні росте не через те, що в людей є зайві гроші, а тому, що ми залежні від імпортних товарів. В США і Китаї залежність від імпорту менше 20%, а у нас – понад 50%. Це катастрофічно! Крім того, роздмухує інфляцію в країні і те, що влада на вимоги МВФ знову і знову піднімає тарифи. Тобто, джерела інфляції два: адміністративне підняття тарифів і імпортна залежність», - зазначив Галасюк.

«Вилікувати» інфляцію можна лише розвитком національного виробництва, залученням інвестицій та створенням робочих місць, вважає народний депутат. І в Радикальній партії знають, як цього досягти, підкреслив він.

«Підвищення облікової ставки – це як мертвому припарка. Це не стримує інфляцію, а руйнує українську промисловість. Потрібно розвивати вітчизняне виробництво. Тоді будемо незалежними від кредитів МВФ, ЄС та зовнішніх запозичень, а будемо жити за рахунок власного виробництва, яке має шалений потенціал. Цей потенціал потрібно розкрити через антикризовий план розвитку економіки, розроблений Радикальною партією. Індустріальні парки, експортно-кредитне агентство, закон «Купуй українське, плати українцям» - ці промислові ініціативи дозволять повернути закордонні кредити і розвивати власну економіку. Для цього потрібно зменшити облікову ставку НБУ, а не підвищувати її», - підсумував Галасюк.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.97
41.02
44.33
44.36

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо