emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Серпня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 334

OPENMARKET (СЕТАМ)
Відео: https://minjust.gov.ua/watch/videokomentar-direktora-dp-setam-viktora-vishnova-pro-onlayn-auktsion-open-market
Переваги СЕТАМ:
1. Чесна система проведення торгів
2. Відкритий доступ всіх охочих до участі (громадяни та представники бізнесу)
3. Технічна підтримка та Call-центр
4. Розгалужена мережа по всій Україні, 23 філії
5. Відсутність прихованих платежів та додаткових вимог для участі
6. Доступ до перегляду майна
7. Реалізація майна за ринковими цінами в результаті конкуренції на торгах
Технічні переваги:
8. Швидкість та зручність - онлайн доступ до системи 24/7
9. Легкість - компетентна підтримка Call-центру
10. Гнучкість - можливість адаптувати програмне забезпечення за вимогами замовника
11. Мінімізація людського фактору – день торгів, розмір гарантійного внеску, формування протоколів здійснюються автоматично.
12. Додатки на мобільні пристрої на системі Android та iOS
Пріоритетні напрямки діяльності:
13. Реалізація активів за балансу комерційних банків
14. Добровільна реалізація майна юридичних та фізичних осіб
15. Реалізація непрофільних/неліквідних активів державних підприємств та органів місцевого самоврядування
16. Реалізація майна підприємств – банкрутів
• З початку адміністрування системи підприємством ДП «СЕТАМ» (26.10.2015) реалізовано 29 177 лотів загальною вартістю понад 4, 7 млрд грн. Ціни реалізації у порівнянні зі стартовими у середньому зросли більш ніж на 12%. Кількість лотів, реалізованих із приростом ціни – 55 %.
• Надходження до державного бюджету від діяльності ДП “СЕТАМ” понад 300 млн гривень.
• На сьогодні зареєстровано 704 369 заявок на участь у торгах і показник зростає щомісяця, що свідчить про завоювання довіри сервісу серед населення. Загалом сайт відвідало більше півмільйона людей.
• За рік підприємство передало більше 30 тис. одиниць майна соціальним установам та військовим на безоплатній основі.
• ДП “СЕТАМ” має досвід реалізації непрофільних та неліквідних активів органів місцевого самоврядування. На кінець 2017 року продажі Теофіпольської районної ради (Хмельницька область) на OpenMarketcягнули 400 500 грн. Укладено угоди про реалізацію комунального майна з органами влади у Хмельницькій, Херсонській, Миколаївській, Закарпатській, Луганській, Дніпропетровській областях, Запорізькій, Черкаській, Рівненській, Вінницькій, Івано-Франківській областях, Житомирській.
• ДП “СЕТАМ” успішно розвиває програму добровільного продажу. З початку 2017 року було продано банківських активів на суму 497 млн грн. З листопада 2016 року між ПАТ АБ «Укргазбанк» та ДП «СЕТАМ» діє договір про надання послуг з організації продажу з аукціону нерухомого майна та майнових прав на нерухоме майно. Незалежним консультантом виступає відома міжнародна компанія JLL. Об'єктами вдалого торгу стали дві земельні ділянки у м. Києві загальною вартістю 96 млн грн. 7 вересня 2017 року ДП “СЕТАМ” (OpenMarket) підписало меморандум про організацію та проведення електронних торгів з ТОВ “Адвокатська компанія “Гвоздій та Оберкович”, що діє в інтересах Чеського експортного банку. Першим лотом став передовий цегельний завод у Кагарлицькому районі Київської області.Підприємство вже підписало договори про співпрацю з низкою провідних фінансових установ, серед яких: “Ощадбанк”, АТ «Укрексімбанк», «ПриватБанк», «Альфабанк Україна», «ІндустріалБанк», «РадаБанк», «Чеський експортний банк», “Полтавабанк”.
• В рамках співпраці з АБ “Укргазбанк” було реалізовано активів із загальною ціною продажу 317 млн грн.
• Також ДП “СЕТАМ” співпрацює із ПАТ «ВТБ БАНК».Договір про співпрацю між ДП “СЕТАМ” та ПАТ «ВТБ БАНК» було підписано 31.05.2017 року. Було виставлено на реалізацію 38 лотів загальною вартістю 2 млрд грн.
• Продовжується спільний з Міністерством юстиції України проект безоплатної передачі майна соціальним закладам, військовим формуванням, державним установам. На потребу Збройних сил України та безпосередньо у зону проведення АТО, з початку роботи ДП “СЕТАМ”, було передано 125 автомобілів, 243 одиниці спорядження та одягу, 20 416 одиниць будматеріалів, запчастин, побутових товарів та іншого майна. Всього у ЗСУ та безпосередньо у зону проведення АТО з 2016 року було передано 20 778 одиниць різноманітного майна на суму – 23,8 млн грн.
• 6 вересня 2017 року відбулася презентація першої в світі системи аукціонів, що використовує інноваційну криптографічну технологіюBlockchain, яку впровадило державне підприємство “СЕТАМ”. Технологія BlockChain дає можливість повністю ліквідувати будь-які можливості для маніпулювання даними. Разом з тим, будь-хто з учасників аукціону зможе перевірити, що дані про нього були внесені в базу даних без змін. BlockChain у систему електронних торгів арештованим майном було впроваджено спільно з Державним агентством з електронного урядування, міжнародною компанією BitFury та “Фондом Східна Європа” за підтримки Міністерства юстиції України. Крім того, під час презентації генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов заявив про ребрединг підприємства. Тепер послуги контрагентам будуть надаватися під торговою маркою “OpenMarket”. З початку моменту впровадження технології продали активів на 1, 19 млрд грн.
• 3 листопада 2017 року OpenMarket та Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розпочали співпрацю з реалізації арештованого майна. Першими лотами виставленими на продаж стали елітні автомобілі. Загальна стартова вартість машин складає майже 7 млн грн. 20.11.2017 було продано 3 з 5 автомобілів на загальну суму 2,4 млн грн. з середнім приростом ціни у 10%.
• 5 січня 2018 року OpenMarket розпочав продаж прав вимоги за системою редукціонів – торгів з поступовим зниженням ціни (так званий “голландській аукціон”). Зниження ціни можливе доти, доки не виявиться охочий укласти договір, але не нижче граничної вартості, яка встановлюється продавцем. У разі надходження першої ставки від будь-якого допущеного учасника, торги переходять у режим класичного аукціону на підвищення і подальше зменшення актуальної ціни припиняється. Перший пакет лотів на аукціоні виставив VTB BANK (УКРАЇНА) на загальну суму 10,6 млрд грн - це права вимоги до позичальників-юридичних осіб.
• 12 січня 2018 року OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) запустив еквайринг - оплату гарантійних внесків за лоти онлайн прямо на сайті. Тепер став можливим прийом гарантійних платежів онлайн, отримавши квитанцію і одразу її сплативши. Тобто рішення про участь в аукціоні можна приймати і в неробочий час або вихідний день. Еквайринг - це послуга технологічного, інформаційного обслуговування розрахунків за операціями, що здійснюються з використанням електронних платіжних засобів у платіжній системі.

• 16 травня 2018 року ДП “СЕТАМ” презентував API для партнерської програми. Впровадження ApplicationProgrammingInterface розширює співпрацю з незалежними майданчиками і дасть змогу долучити ще більше потенційних покупців. Виглядатиме це наступним чином: покупець на майданчику партнеру бачитиме товари, користувачі реєструватимуться через партнерський майданчик, подаватимуть заявки. У випадку, якщо користувач, який прийшов через партнера, виграє у торгах і розрахується за майно - партнер отримує винагороду. Винагорода партнерів становитиме 20% від винагороди продавця.
• 20 червня в прес-центрі Будинку Уряду відбулося підписання «дорожньої карти» між Міністерством юстиції України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, ДП «СЕТАМ» та урядово-громадською ініціативою «Разом проти корупції» про співпрацю у сфері реалізації арештованого майна. Меморандум окреслює основні рамки відповідальності та співпраці між сторонами, які мають на меті створення конкурентних і сприятливих умов для організації та проведення електронних торгів з реалізації майна, арештованого під час здійснення примусового виконання судових рішень. В результаті реалізації «дорожньої карти» ДП «СЕТАМ» стане торгувати підприємствами малої приватизації та майном Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а приватні електронні майданчики зможуть продавати арештоване майно.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.97
41.02
44.33
44.36

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо