emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
21 Серпня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1357

Як розлучитися через відділ ДРАЦС?
Для цього потрібне дотримання двох основних умов:
 відсутність спільних неповнолітніх дітей
 обопільна згода подружжя на розірвання шлюбу
При дотриманні вищевказаних умов, розлучення через відділ ДРАЦС є найпростішим варіантом припинення шлюбу в Україні. Для оформлення розлучення подружжю необхідно звернутися до відділу ДРАЦС, за місцем проживання (прописки) одного з них. У відділі ДРАЦС потрібно заповнити заяву про державну реєстрацію розірвання шлюбу
Які строки розірвання шлюбу через відділ ДРАЦС?
Процедура оформлення розірвання шлюбних відносин через органи державної реєстрації актів цивільного стану займає один місяць. Саме стільки часу, відповідно до ч.2 ст.106 Сімейного кодексу України, відведено подружжю для відкликання заяви. Якщо бажання розлучитися за цей місяць не пропало, чоловік і дружина в призначений день зобов’язані з’явитися до відділу ДРАЦС для реєстрації розірвання шлюбу. При підтвердженні намірів, видається відповідне свідоцтво.
• Відкликання заяви одним з подружжяю анулює можливість розлучення в відділі ДРАЦС (судова процедура).
Дата державної реєстрації розірвання шлюбу може бути перенесена на інший день на письмове прохання подружжя, якщо вони з поважних причин не можуть з’явитися в орган державної реєстрації актів цивільного стану в установлений для них термін.
• Важливо: термін перенесення розірвання шлюбу не може перевищувати один рік з дня подання заяви.
Чи можна розлучитися у відділі ДРАЦС без присутності чоловіка або дружини?
Відсутність через поважну причину одного з подружжя при подачі заяви на розлучення не є проблемою, оскільки відповідно до ч. 1 статті 106 Сімейного кодексу другий з подружжя може подати заяву від його імені. Для цього відсутній людині необхідно самостійно заповнити свою частину заяви про реєстрацію розірвання шлюбу та завірити її у нотаріуса.
Якщо чоловік або дружина заздалегідь знає, що не зможе з’явитися до РАЦСу для оформлення розлучення в призначений час, при подачі заяви (або протягом місяця після цього) слід письмово повідомити орган державної реєстрації актів цивільного стану про можливість розірвання шлюбу у відсутності одного з подружжя.
• При направленні письмового повідомлення, підпис на ньому повинен бути нотаріально посвідчений.
Який перелік документів потрібен для розлучення в відділі ДРАЦС?
Для зазначеного способу припинення шлюбу необхідні наступні документи:
 спільна заява подружжя
 свідоцтво про шлюб
 паспорт
Скільки коштує розлучення через відділ ДРАЦС?
Відповідно до Декрету Кабміну «Про державне мито», в разі реєстрації розірвання шлюбу за взаємною згодою подружжя, яке не має дітей, сплачується держмито в розмірі 0,5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8,5 грн.). При цьому сума податку, який необхідно сплатити за розлучення з особами, визнаними в установленому порядку безвісно відсутніми або недієздатними, становить 0,03 НМДГ. Крім того, в ціну шлюборозлучного процесу можуть включатися додаткові платні послуги РАЦСу (Постанова КМУ № 1168 від 22.12.2010 року).
Чи можна в РАЦСі розлучитися з іноземцем?
Процедура розірвання шлюбних відносин з громадянином іноземної держави проводиться аналогічно порядку, встановленому для громадян України

Чи можна подати заяву про державну реєстрацію розірвання шлюбу через інтернет?
Це можна зробити через спеціальний веб-портал Міністерства юстиції України «Звернення в сфері державної реєстрації актів цивільного стану».
Також, передбачено запис через Інтернет на прийом до відділів державної реєстрації актів цивільного стану.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.97
41.02
44.33
44.36

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо