emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
4 Жовтня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1438

ПРОЕКТ ЗАКОНУ ЩОДО ЗАХИСТУ СПАДКОВИХ ПРАВ СЕЛЯН ЗАБЕЗПЕЧИТЬ 13 МІЛЬЙОНІВ УКРАЇНЦІВ НОТАРІАЛЬНИМИ ПОСЛУГАМИ
Запуск інституту Уповноважених осіб Мін’юсту дасть можливість 13 мільйонам українців, які живуть у віддалених селах чи містечках, де немає державного нотаріуса, отримати якісні послуги у сфері юстиції. Про це сьогодні на засіданні економічного комітету Верховної Ради повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«В Україні близько 29 тисяч сіл і селищ, де живе 13 мільйонів громадян – майже третина українців. При цьому, ми маємо 122 райони, в яких немає державних нотаріусів, тобто майже чверть жителів сільської місцевості не мають доступу до нотаріальних послуг взагалі. Це люди, які все життя тяжко працювали. Більшість з них не мають можливості поїхати навіть у районний центр, де є нотаріус», - наголосив очільник Мін’юсту.

За його словами, прийняття даних законодавчих змін та запровадження інституту Уповноважених осіб Мін’юсту дасть можливість виправити цю ситуацію та забезпечити якісними, зручними, а головне – доступними послугами у сфері нотаріату жителів сільської місцевості.

«Нові фахівці працюватимуть у віддалених селах та забезпечать потребу громадян у відповідних послугах. Таких, як - оформлення права спадщини і дарування, видача свідоцтв про народження і смерть, засвідчення копій», - додав Міністр юстиції.

Водночас Павло Петренко наголосив, що проти проекту Закону, завдяки якому мільйони українців отримають якісні сервіси «поруч з домом» вже почалася інформаційна кампанія з поширенням міфів з цього приводу.

«Окремо наголошуємо: Уповноважені особи Мін’юсту будуть відібрані серед державних службовців органів юстиції, які вже працюють в системі відповідно до чинного законодавства і, так само як і інші, нестимуть відповідальність за свою роботу. Мін’юст, який регулює та контролює якість роботи нотаріусів, так само здійснюватиме ефективний контроль за якістю добору та подальшої роботи уповноважених осіб. Вимоги до кандидатів - вища юридична освіта та досвід роботи від 3-х років», - заявив очільник Мін’юсту.

Він наголосив, що прийняття цього закону переслідує одну єдину мету – гарантувати однаковий доступ до якісних державних послуг для всіх українців.

«Сподіваюся, депутати підтримають проект даного Закону і дадуть усім без винятку українцям, в тому числі - жителям віддалених сіл та селищ, можливість скористатися сучасними сервісами у сфері юстиції», - резюмував Павло Петренко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо