emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
15 Жовтня 2018 Батьківщина 641

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

14 жовтня — Покрова Пресвятої Богородиці… Велике християнське свято осені. Думаю, що це найбільш українське свято серед усіх. Бо дуже підходить нам по духу, по світосприйняттю, по звичаям і по самій нашій історії…

Покрова — це підсумок трудового року країни. Це закінчення збору врожаю, (адже «сам Покров збирає врожай»), це свято гордої господарської втіхи від власної тяжкої праці та її результатів, зрештою це ще й пора весіль в українських містах і селах. Це справжня золота осінь у всій своїй чудовій сутності.

І дуже символічно та правильно, що саме на Покрову ми святкуємо День українського козацтва, День захисника Вітчизни…

Досить довго було прийнято вважати, що в Україні боєздатної армії, по-суті, немає. Пам’ятаєте оте Шевченкове, гірке і розпачливе: «Були колись козаками, та більше не будем…» Жили минулою славою, знаходили подвиги в архівах, дивилися на вкриті пилюкою старовинні хоругви та булави… Минулося, забулося, пройшло…

Утім, коли прийшла біда в країну, коли ворог ступив на нашу святу землю, коли зазіхнули на наші віковічні цінності — піднялись наші хлопці й дівчата. Зродилися начебто з нічого у велику і праведну святу силу. Встали на захист рідної землі, на захист України! З’явилася нова українська армія — народжена не указами і постановами, а серцями і душами українців…

Ще з того Дикого поля, з Дніпровських порогів, з Карпатських гір і запорізьких куренів постала велика дивна сила, що дрімала віками. Сила, яка й творить націю та береже її від біди й ворога.
І поява в сьогоднішній Україні цих справді великих людей, наших героїв, народження нашої армії, — це справжнє рукотворне диво, не менш приголомшливе, ніж омофор Богородиці над Константинополем… Це наша Покрова України!

Я щиро вітаю всіх зі святом Покрови, зі святом Української Армії! Я бажаю нам усім сил та наснаги. Я бажаю успіху, щастя, світлого майбутнього і великої Перемоги українській нації в її справедливій і святій боротьбі!

Схиляємо голови з вдячністю перед усіма тими, хто віддав своє життя за Україну. Пам’ятаємо, не забудемо…

Безмірно пишаюся нашою армією, кожним воїном, кожним волонтером, кожним добровольцем, кожним ветераном.

З роси і води вам, дорогі наші.

Героям слава!
Слава Україні! Юлія Тимошенко

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо