emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
15 Жовтня 2018 Наталія 663

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Ляшко розповів, як зупинити розповсюдження ядерної зброї в світі
Без виконання міжнародною спільнотою зобов’язань перед Україною за Будапештським меморандумом ядерна безпека в світі неможлива, заявив Олег Ляшко у Страсбурзі на сесії ПАРЄ. Політик переконаний: гарантування безпеки нашій країні, яка добровільно відмовилася від ядерної зброї, стане запобіжником для країн, які хочуть наростити ядерний потенціал.

«Протягом останніх десятиліть Україна, як мінімум, двічі була в епіцентрі ядерної проблематики і зробила надзвичайний, але, на жаль, дуже недооцінений внесок у ядерну безпеку: коли закрили Чорнобильську атомну станцію і коли першою в світі добровільно відмовились від ядерної зброї. Без виконання зобов’язань перед Україною неможлива ядерна безпека ні в Європі, ні в світі. Тому ми на всіх зустрічах з нашими міжнародними партнерами це доводимо. Виконувати зобов’язання треба і за Чорнобильською програмою, щоб перетворити ЧАЕС на екологічно-безпечний об’єкт, і за Будапештським меморандумом», - наголосив Ляшко.

Лідер РПЛ підкреслив: приклад України, яка змушена самотужки протистояти агресору, свідчить, що міжнародні договори не працюють.

«Сьогодні всі намагаються домовитися про зупинення ядерних програм з Північною Кореєю, Іраном та іншими країнами, які планують виробляти ядерну зброю. В першу чергу, треба виконати гарантії перед Україною за Будапештським меморандумом. Без цього говорити про можливість виконання інших договорів – марно, бо всі інші країни бачать нашу Україну, яка добровільно відмовилась від ядерної зброї, а зараз потерпає від російської агресії. Тому, якщо вся міжнародна спільнота дійсно зацікавлена в ядерній безпеці, нерозповсюдженні ядерної зброї та припиненні виготовлення боєголовок, повинна виконати свої зобов’язання перед Україною. Тим самим, вона подасть приклад всьому світу, що ті держави, які відмовляються від ядерної зброї, матимуть гарантії недоторканності, дотримання кордонів, поваги до їхнього суверенітету та незалежності», - підсумував Ляшко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.63
39.69
42.51
42.56

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо