emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Жовтня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 859

Законопроект №9140
Мета Законопроекту 9140: надання обмеженого переліку нотаріальних послуг, таких як: оформлення спадщини, дарування, договорів довічного утримання, посвідчення копій документів, видача свідоцтв про народження і смерть, із територіальною прив’язкою до місця здійснення послуги, жителям віддалених сіл та селищ.

ПРОБЛЕМА ГРОМАДЯН, ЯКА ПОТРЕБУЄ ВИРІШЕННЯ:





ВИРІШЕННЯ: ЗАПРОВАДЖЕННЯ окремої УПОВНОВАЖЕНОЇ ОСОБИ через те, що
ані державні, ані приватні нотаріуси НЕ ХОЧУТЬ ПРАЦЮВАТИ в селі

ЩО РОБИТЬ УПОВНОВАЖЕНА ОСОБА?



СТАН РЕЧЕЙ НА СЕЛІ на прикладах 5ти областей – Волинська, Полтавська, Чернігівська, Хмельницька та Кіровоградська:

 Місто Маневичі, районний центр на Волині з населенням майже 12 тисяч осіб.

У районі відсутній державний нотаріус. Більшість жителів мають статус потерпілих внаслідок ЧАЕС, а відповідно і пільгу по сплаті державного мита, тому бажають йти саме до державного спеціаліста. Відсутність постійно працюючого державного нотаріуса створює напругу серед жителів. Люди місяцями не можуть потрапити до нотаріуса.

 Смт Семенівка, районний центр Полтавської області, з населенням 6250 осіб.

Нотаріус у районі приймає всього один раз на тиждень. За декілька годин роботи нотаріус встигає прийняти максимум 4 людей. Черга розтягнулася вже на 8 місяців. Людям декілька разів доводиться брати довідки у БТІ, адже дійсні вони лише 3 місяці.

 Селяни з Бережівки у Чернігівській області їздили до Ічні, де працював нотаріус.

Нотаріус пішов з посади на початку року. Найближчий державний нотаріус у місті Борзна – за 100 кілометрів від села. Але прямого автобуса до цього міста немає. Тому місцевим жителям доводиться їздити близько 200 кілометрів до Чернігова.

 Село Оринин, Хмельницька обл., Кам'янець-Подільський р-н. Середній вік мешканців – близько 50 років, кожен третій – пенсіонер.

Середній вік мешканців – близько 50 років, кожен третій – пенсіонер. Місцеві мешканці звертаються до сільської ради з проханням допомогти оформити спадкові права, але їх змушені відправляти до реєстраторів у райцентр.

 Села Вільшанського та Устинівського районів в Кіровоградській області

В Кіровоградській області мешканці 60 сіл у Вільшанському та Устинівському районах взагалі не мають вільного доступу до послуг у сфері нотаріату. Ще в п’яти районах – Добровеличківському, Долинському, Петрівському, Олександрівському та Благовіщенському – в державних нотаріальних конторах відсутні завідувачі та державні нотаріуси. Жителі сіл скаржаться, що роками не можуть оформити спадщину

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо