emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Жовтня 2018 Наталія 739

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Ляшко в геріатричному центрі на Волині: Ми витрусимо з влади гроші на пенсії!
Влада, яка не дбає про людей похилого віку – не дбатиме і про молодь, наголосив Олег Ляшко в геріатричному пансіонаті у Луцьку. Політик оглянув відремонтовані з його допомогою пральню та харчоблок, пообіцяв добитися виділення коштів на утеплення будівлі, а також поспілкувався із підопічними і працівниками закладу. Лідер Радикальної партії переконаний, що влада повинна забезпечити гідне життя тим, без кого не було б країни.

«Люди старшого віку повинні відчувати увагу і повагу держави. Вони тяжко працювали і відбудували країну. І сьогодні наша задача – зробити все, щоб влада не знущалася над пенсіонерами і ветеранами, щоб вони не були кинуті напризволяще. Ці люди достойне життя прожили, бо це колишні вчителі, лікарі, робітники. Але владі вони не потрібні, тому і платять їм копійчані пенсії, піднімають ціни на ліки, субсидії забирають. Той, хто не підтримує ветеранів та пенсіонерів – ні про молодь, ні про людей, ні про кого дбати не буде. А для нас увага до людей старшого віку – на першому плані», - зазначив Ляшко.

Нинішні пенсії людей, які все життя пропрацювали, лідер РПЛ вважає принизливими, тому бореться за їхнє збільшення.

«Пенсія – півтори тисячі гривень, а ціни на ліки і комуналку – «космічні». Тому ми добиваємося перерахунку пенсій, зниження тарифів на комунальні послуги, скасування рішення уряду і повернення трьом мільйонам українцям права на отримання субсидії. Влада економить на простих людях, щоб виконати вимоги МВФ. А треба менше красти та контрабандою займатися. Тоді будуть гроші на все на світі. Ми витрусимо з держави гроші для пенсіонерів і ветеранів: на пенсії, на соціальний догляд, на підтримку!», - запевнив пенсіонерів політик.

Обурює Олега Ляшка і те, що українські пенсіонери змушені обирати між ліками та їжею, а багато хто з них взагалі помирає, бо не має грошей на медикаменти.

«Моє завдання – знизити ціни на ліки, щоб пенсіонерів не грабували, коли вони приходять в аптеку. Половина людей відмовляється від лікування, бо не має грошей. У Польщі медикаменти втричі дешевші, ніж в Україні, бо там влада контролює ціни. А у нас нічого немає. Тому я добиваюся відновлення державного контролю за цінами, зниження рентабельності, розширення переліку безкоштовних ліків, посилення відповідальності за продаж фальсифікату. Крім того, я вимагаю не закривати лікарні, а навпаки збільшити фінансування на них, бо я хочу, щоб люди старшого віку лікувалися і довше жили», - зазначив лідер РПЛ.

Олег Ляшко також подякував персоналу геріатричного пансіонату за турботу і відданість своїй справі навіть при таких копійчаних зарплатах.

«Робота на кухні тільки на перший погляд здається «блатною». Насправді, її можна порівняти з роботою біля мартену – стоїш цілий день біля плити, дуже жарко, нема коли спини розігнути. Або робота прачки, яка цілий день на ногах і ніколи їй голову підняти з-за брудно білизни. І отримують вони – 3200 гривень. Куди з такою зарплатою підеш? Ні в магазин, ні в аптеку. Тому я добиваюся, щоб мінімальна зарплата була хоча б 5000-6000 гривень на місяць. Зараз розглядатиметься бюджет і наша ключова вимога до нього: перерахунок заробітних плат, щоб у людей були нормальні доходи», - підкреслив Ляшко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 17.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.02
42.03

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо