emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Жовтня 2018 РПЛ 678

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Неходячий чоловік у Рівному розповів Ляшку, які приниження терпів заради субсидії
Процедура оформлення субсидій за новими нормами – це знущання над людьми. На цьому наголосив Олег Ляшко, дізнавшись історію подружжя пенсіонерів Батуріних з Рівного. Політик завітав в гості до цих людей, побачив, в яких злиднях вони живуть. А ось державні чиновники змусили родину пройти сім кіл пекла, щоб довести право на субсидію.

Сергій Едуардович у свої 55 років – інвалід І групи, пересувається на візку. Доглядає його дружина Валентина Володимирівна. Нещодавно поховали матір, яка померла від раку. Пішли оформлювати субсидію - та це виявилося не так просто. Зараз сукупній дохід на сім’ю Батуріних в місяць – близько 2 тисяч гривень. Але держава призначила інспекцію, затягнувши вирішення питання на кілька місяців.

«У цій квартирі були прописані я і мама. Півроку тому мама відійшла у вічність. Дружина не прописана. Поїхали оформлювати субсидію. Нам кажуть, що за таких обставин субсидію можуть дати тільки після комісії. Приходить цей інспектор о 8 ранку. Дружина пішла по справах. Не встиг я сісти на візок і відкрити двері – а його вже сліду не було. Телефоную – він скидає. Додзвонилися. Каже, що вже далеко, чекайте наступного разу, бо вас вдома не було. Ну як це не було? Я просто не встиг зі спальні доїхати. Потім: то він пішов у відпустку, то міністерська перевірка, то ще щось. Питаю, коли ж він прийде, бо вже літо закінчується. А він і каже: «Не дзвоніть мені!» і все», - розповів Сергій Едуардович.

Дружина підхопила розповідь чоловіка. Каже, якби вони не звернулися вчасно – субсидії б не було.

«Ми кілька місяців були у підвищеному стані. Переживали, бо з грошима зараз дуже важко. У чоловіка пенсія 1711 гривень, а я отримую 270 гривень по догляду за ним. 2 тисячі гривень у нас на місяць. У нас нічого не змінилося, нового нічого в квартирі немає. Чому одразу б не дати ту субсидію?», - пожалілася жінка.

Ця розповідь викликала обурення народного депутата.

«Це просто знущання над людьми! Фактично перетворили оформлення субсидій у профанацію, щоб просто відрізати мільйони таких сімей від можливості отримувати субсидії. 2 тисячі гривень на сім’ю – а ще й ці козні влаштовують. Приходить інспектор, як слідчий – все видивляється: чи не купили ви нову чашку, труси, шкарпетки або телевізор. Добре, що ви добивалися, дзвонили. А інша людина на вашому місці опустила би руки, плюнула і не мала б субсидію. Потім отримувала б «космічні» рахунки і не знала, як заплатити», - зазначив Ляшко.

Лідер РПЛ підкреслив, що таких пенсіонерів, яким відмовляють у субсидії – мільйони по Україні. Розповів, які кроки треба вжити, щоб люди могли оплачувати комуналку.

«Я добиваюся, щоб уряд скасував рішення, яким обмежує право українців на отримання субсидій, та повернув соціальну норму споживання газу. Чому пенсіонери повинні платити таку ж саму ціну за комуналку, як мільйонери, у яких басейни та все на світі? Нехай сплачують за ринковою ціною. А сім’я з доходом у 2000 гривень не повинна платити таку ж саму ціну, як голова «Нафтогазу» Коболєв, який отримує 3 мільйони гривень зарплати в місяць. Тому, коли люди вкладаються в 1,5-2 тисячі кубів газу в опалювальний сезон – хай платять вдвічі менше і не побираються за субсидіями. І головне – ми вимагаємо знизити ціну на газ. Сьогодні за тисячу кубів газу хочуть встановити ціну у 13 тисяч гривень. Де людям взяти гроші, якщо пенсія 2 тисячі гривень? Це нереально!», - наголосив Ляшко.

Пенсіонери пожалілися політику і на високі ціни на ліки. Розповіли, як одна їхня знайома фактично голодує, щоб полікуватися.

«Моя знайома сказала мені при зустрічі: «Я вже півмісяця не їла сиру та молока». Вона всі гроші на ліки витрачає. У неї інсульт був, і тиск. А про м’ясо – то й мови немає!», - покачала головою Валентина Володимирівна.

Олег Ляшко переконаний, що українці не повинні обирати між ліками і їжею. Вимагає від влади підняти людям доходи та зробити медикаменти доступними.

«Щоразу, коли до мами приїжджаю, дивлюся на всі упаковки ліків і ціни на них. Мінімум на 900-1000 гривень. Добре, що у моєї мами є я, але хто допоможе мільйонам пенсіонерів? Ліки – 800-900 гривень на місяць, а пенсія – 1500-2000 гривень. Виходить: заплати за ліки – потім мерзни в хаті, або заплати за комуналку – помри, бо ліків не купив. Тому я добиваюся зниження цін на ліки і збільшення фінансування програми «Доступні ліки». Щоб у бюджеті передбачили кошти на медикаменти від онкології, серцево-судинних захворювань, діабету, аби люди останнє з хати не виносили на аптеку», - зазначив лідер РПЛ.

За відвертою розмовою Сергій та Валентина пригостили Олега Ляшка чаєм із солодощами та подякували за турботу про них. Політик запевнив, що і надалі боротиметься за гідне життя українців, особливо – малозабезпечених.

«Я приїхав до вас, бо мені і моїй команді небайдужі ваші проблеми. Бо посадовці не знають, як ви живете на 2 тисячі гривень на місяць і місяцями не можете оформити субсидію, як заплатити за ліки, на які грошей немає, як не бачите місяцями сиру і молока, як ваша сусідка. Вони безнадійно далекі від народу! Тому я хочу, щоб влада вас почула і приймала рішення, які дозволять вам жити», - підкреслив Ляшко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо