emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Жовтня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 877

Начальник юстиції Хмельниччини Віктор Худняк впродовж двох днів особисто інспектував ситуацію щодо роботи державних нотаріальних контор міста Хмельницький, які також обслуговують жителів віддалених районів області, де не працюють державні нотаріуси.
Приємно, що в цілому громадяни високо оцінюють професійність та ефективність роботи нотаріусів (жодного особисто нарікання на конкретного нотаріуса).
Поряд з тим, маємо відверто фіксувати та визнавати й те відчутне та не приховане невдоволення громадян щодо частих довгих черг, значної віддаленості їх населених пунктів (відповідно, додаткових витрат - біля 200 грн. на людину за кожну поїздку) проблем із транспортом, вже не кажучи про елементарні речі: зайву трату часу та виїзди з села о 4-5 ранку. Побачене і почуте ще раз підтвердило критичну необхідність наближення нотаріальних послуг для жителів сільської місцевості.
Державні нотаріуси, як вбачається з аналізу, також отримують ряд переваг від законопроекту 9140. І важливо, що деякі державні нотаріуси чітко і відкрито це визнають. В першу чергу, мова йде про суттєве розвантаження державних нотаріусів міста від виключної роботи з соціальним сегментом. Тоді держ. нотаріуси зможуть надати більше нотаріальних послуг саме хмельничанам. Адже це і є їх безпосередньою функцією. В тому числі ми зможемо говорити про перспективу підвищення конкурентноздатності державних контор. Вважаємо, що нотаріальна спільнота не має це сприймати різко негативно. Адже здорова конкуренція - це завжди підвищення якості сервісу.
Сподіваємось, що відкрита та аргументована позиція юстиції та беззаперечна необхідність змін умов надання послуг для вищезазначеної категорії громадян (жителів сільської місцевості) є грунтовним фундаментом для продовження діалогу і вироблення спільної позиції для всіх зацікавлених сторін.
Загалом, жителі області зазначають, що цілком довіряють представникам юстиції у вчинені відповідних нотаріальних дій, адже впевнені в їх професійності та належному рівні як підготовки так і контролю за роботою.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.03
41.06
44.45
44.47

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо