emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Жовтня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 809

МІН’ЮСТ РОЗПОЧАВ ІНІЦІАТИВУ «СІМЕЙНІ РАДНИКИ», ЯКІ ДОПОМАГАТИМУТЬ ГРОМАДЯНАМ З ПИТАНЬ СІМЕЙНОГО ПРАВА

 Міністерство юстиції запустило ініціативу «Сімейні радники» – нову спільну ініціативу Мін’юсту, системи Безоплатної правової допомоги та громадськості, спрямовану на забезпечення захисту прав громадян у сфері сімейного права.

Робота з громадянами, які звертаються до центрів та бюро безоплатної правової допомоги дала можливість проаналізувати реальні потреби людей. Це спонукало на пошук більш досконалих форм та методів спілкування з громадянами.
 Сімейні радники – це активні українці, лідери суспільної думки у власній громаді, більшість з яких самі постали перед проблемами домашнього насильства і вже давно допомагають іншим людям боротися за свої права. Вони спільно з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби, психологами, співробітниками Національної поліції та інших органів влади допомагатимуть громадянам отримувати інформацію з питань сімейного права та захищати їхні права.
 Фактично сімейні радники працюватимуть як волонтери та забезпечуватимуть комунікацію між постраждалими та відповідними співробітниками Мін’юсту та інших органів державної влади. Вони виступатимуть лише допоміжною ланкою. Консультації та захист надаватимуть громадянам юристи й адвокати системи безоплатної правової допомоги.
 Всі сімейні радники проходитимуть відповідне навчання, аби бути здатними надавати оперативну та якісну роз’яснювальну роботу в громаді, після чого необхідна правова допомога громадянам буде надана вже юристами системи БПД.
 Запровадження інституту сімейних радників є імплементацією міжнародного досвіду щодо якісного надання правової допомоги в сімейних питаннях.


 Нині ключова проблема домашнього насильства полягає у тому, що левова частка жертв просто не звертаються за допомогою.

За статистикою, з близько одного мільйона потерпілих від домашнього насильства на лінію 102 звертається лише 100 тисяч. 90% потерпілих просто мовчать і не говорять про цю проблему, тобто не захищають свої права.
 Як зазначив очільник столичної юстиції Станіслав Куценко, у центрах БПД в Києві та по всій Україні проводитиметься регулярний прийом жінок за участю сімейних радників, представників органів юстиції та інших органів, за потреби - психологів.

Вони на місці з'ясовуватимуть ситуацію по кожному конкретному кейсу й одразу вирішуватимуть проблему, а не відкладатимуть це питання у довгий ящик. Це дасть можливість вивести на якісно новий рівень питання боротьби з домашнім насильством. У нас більше не буде мовчання, а приказка «б'є - значить любить» відійде в минуле.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо