emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Жовтня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1792

Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, як інститут захисту права на здійснення державної реєстрації

Уже впродовж двох років при Міністерстві юстиції Украни та його територіальних органах функціонує інститут адміністративного оскарження рішень - Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.
У своїй діяльності Комісія керується Законами України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Порядком розгляду скарг у сфері державної реєстрації, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 р. № 1128.
Варто відмітити, що законодавством чітко розмежовано повноваження щодо розгляду скарги Комісією з питань розгляду скарг утвореної при Міністерстві юстиції України та його територіальних органів.
Так, виключно Міністерство юстиції України уповноважене розглядати скарги:
• на рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав (крім випадків, коли таке право набуто на підставі рішення суду, а також коли щодо нерухомого майна наявний судовий спір);
• на проведені державним реєстратором реєстраційні дії (крім випадків, якщо такі реєстраційні дії проведені на підставі рішення суду);
• на рішення, дії або бездіяльність територіальних органів Міністерства юстиції України.
Водночас, Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області розглядає скарги:
• на рішення (крім рішення про державну реєстрацію прав), дії або бездіяльність державного реєстратора;
• на рішення (крім рішення, згідно з яким проведено реєстраційну дію), дії або бездіяльність державного реєстратора;
• на дії або бездіяльність суб'єктів державної реєстрації.
Загальний строк протягом якого можливо оскаржити рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб'єкта державної реєстрації до Міністерства юстиції України та його територіальних органів становить 60 календарних днів з дня прийняття рішення, що оскаржується, або з дня, коли особа дізналася чи могла дізнатися про порушення її прав відповідною дією чи бездіяльністю.
Рішення, дії або бездіяльність територіальних органів Міністерства юстиції України можуть бути оскаржені протягом 15 календарних днів з дня прийняття рішення, що оскаржується, або з дня, коли особа дізналася чи могла дізнатися про порушення її прав відповідною дією чи бездіяльністю.
Водночас інформуємо, що звернення із скаргою до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації — це ефективний, швидкий та безкоштовний спосіб боротьби з незаконними діями, бездіяльністю державних реєстраторів та суб'єктів державної реєстрації. Такий вид оскарження запропоновано як альтернативний судовому.
Більш детальну інформацію щодо вимог до оформлення скарги та додаткової інформації з питань оскарження рішень, дій або бездіяльності державного реєстратора Ви можете отримати за телефоном (0382) 65-87-88. Економте свій час та кошти! Звертайтесь до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації з метою відновлення порушених прав!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо