emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
29 Жовтня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 919

Реєстрація друкованого ЗМІ з місцевою сферою розповсюдження
Під друкованим засобом масової інформації (далі – друкований ЗМІ) розуміється саме друковане видання, яке характеризується своєю періодичністю, незмінністю назви та виходом одного чи більше номерів (випусків) протягом року на підставі свідоцтва про державну реєстрацію.
Друковані засоби масової інформації в Україні видаються державною мовою, а також іншими мовами із відповідністю загальновизнаним етично-моральним нормам.
Право на заснування друкованого ЗМІ мають:
- громадяни України, громадяни інших держав та особи без громадянства, не обмежені в цивільній правоздатності та цивіль­ній дієздатності;
- юридичні особи України та інших держав;
- трудові колективи підприємств, установ і організацій на підставі відповідного рішення загальних зборів (конференції).
Порядок реєстрації друкованого ЗМІ незмінний для всіх друкованих засобів, і починається з подачі заяви до відповідного органу реєстрації (територіального управління юстиції).
Заява має містити наступну інформацію: 1.Засновник (співзасновники) видання; 1-1)пов'язана особа; 2.Вид видання; 3.Статус видання; 4.Назва (назви) видання; 5.Мова (и) видання; 6.Сфера розповсюдження; 7.Категорії читачів; 8.Програмні цілі (основні принципи); 9.Передбачувані періодичність випуску, обсяг (в умовних друкарських аркушах) і формат видання; 10. Юридична адреса засновника; 11.Місцезнаходження редакції; 12.Вид видання за цільовим призначенням.
Реєструючий орган має право зажадати від засновника (співзасновників) подання документів, якими підтверджується цивільна правоздатність, цивільна дієздатність засновника (співзасновників) - паспорт засновника, довіреність, статут або ж договір між співзасновниками.
Заява розглядається у місячний строк з дня її одержання. Після чого приймається одне з таких рішень: - про державну реєстрацію; - про відмову в державній реєстрації; - про зупинення строку розгляду заяви про державну реєстрацію.
У разі прийняття рішення про державну реєстрацію місцевого друкованого засобу масової інформації реєструючий орган письмово повідомляє про це засновнику (співзасновникам) та вказує йому (їм) про необхідність сплатити реєстраційний збір за видачу свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації. Реєстраційний збір справляється у порядку та розмірах, встановлених постановою Кабінету Міністрів «Про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації, інформаційних агентств та розміри реєстраційних зборів» № 1287 від 17 листопада 1997 р. Необхідно відмітити, що усі видання, що призначаються для безкоштовного розповсюдження та мають на меті благодійність - звільняються від сплати реєстраційного збору.
Свідоцтво про державну реєстрацію місцевого друкованого засобу масової інформації видається засновнику (співзасновникам) після сплати реєстраційного збору та надання відповідного платіжного документа, який залишається органу реєстрації.
Друкований засіб масової інформації вважається зареєстрованим з дня видачі свідоцтва про реєстрацію.
Крім того, необхідно зазначити, що відповідно до статті 16 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» (далі - Закон) засновник (співзасновник) зберігає право розпочати випуск друкованого засобу масової інформації протягом одного року з дня одержання свідоцтва. В разі пропуску цього строку, реєструючий орган приймає рішення про визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації таким, що втратило чинність. Підтвердженням виходу в світ друкованого засобу масової інформації, як встановлено статтею 33 Закону, є контрольні примірники періодичних видань.
Для отримання консультації можете звернутись за номером телефону 70-42-95 або переглянути більш детальну інформації на сайті Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.03
41.06
44.45
44.47

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо