emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
2 Листопада 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1446

Державна реєстрація нормативно-правових актів: захист твоїх прав
Відповідно до Конституції України людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в нашій державі найвищою соціальною цінністю.
Варто зауважити, що одним із інструментів захисту прав громадян є державна реєстрація нормативно-правових актів. Основним завдання проведення державної реєстрації нормативно-правового акта є встановлення повноважень органу виконавчої влади на прийняття цього нормативно-правового акта, якості й обґрунтованості, своєчасності прийняття, виявлення можливих позитивних і негативних наслідків його дії.
У Хмельницькій області повноваження у сфері державної реєстрації нормативно-правових актів покладені виключно на Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області.
Яким чином державна реєстрація НПА пов’язана із захистом прав та свобод громадян? Управління юстиції шляхом проведення правової експертизи нормативно-правового акту забезпечує його відповідність чинному законодавству, перевіряє відсутність норм, які містять ознаки дискримінації та корупційних факторів.
Так, протягом 10 місяців 2018 року зареєстровано наказ Департаменту соціального захисту населення, Департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету у 2018 році для надання грошової допомоги громадянам, які потребують дороговартісного лікування», розпорядження Шепетівської районної державної адміністрації «Про затвердження Положення про комісію з питань призначення населенню житлових субсидій, державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям та про призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», наказ Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації «Про затвердження Положення про обласний конкурс учнівських проектів «Енергоефективність у моїй професії». Це лише невеликий відсоток зареєстрованих ГТУЮ у Хмельницькій області нормативно-правових актів, які стосуються різноманітних питань.
Таким чином, ефективність правової політики та захист прав, свобод та законних інтересів кожного безпосередньо залежать від стану нормативно-правової бази та дотримання органами виконавчої влади законодавства про державн6у реєстрацію НПА.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.03
41.06
44.45
44.47

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо