emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Листопада 2018 Офіцер командування військової частини А4239 Олексій Наконечний 981

9 листопада, у день 21 річниці створення військової частини А4239, відбулась знаменна подія, як у житті військової частини так і нашого міста. На території військової частини була освячена та відкрита церква святого мученика Нестора Солунського.
Важливість побудови храму на території військової частини обумовлена багатьма факторами: це і історична потреба, враховуючи минуле землі на якій знаходиться частина, це і необхідність у задоволенні духовних потреб військовослужбовців, членів їхніх родин, цивільних осіб, що тут проживають та жителів мікрорайону Ракове.
За часів Радянського Союзу на цій землі базувалися військові казарми Червоної армії, а за нацистської окупації саме тут знаходився табір для військовополонених Шталах-355. Крематорій якого знаходився всього за 20 м від того місця, де ми побудували храм. Майже сотню років ця земля не мала спокою і багато чого бачила.
Місце для Храму обрано не випадково, воно знаходиться прямо у центрі частини, навпроти штабу, поряд центральна площа – військовий плац, де відбуваються урочисті заходи та шикування особового складу. Саме за таким принципом були розташовані храми у козацьких Січах.
Отже, причин для будівництва храму було більш ніж достатньо, однак жодне діло не рухається лише за наявності причин, потрібна сильна воля, бажання та праця. Бажання змінити щось на краще, побудувати щось нове та залишити у спадок. Саме це бажання колективу, його спільна наполеглива праця та допомога небайдужих меценатів вдихнули життя у справу побудови храму Божого. З проханнями про допомогу ми звернулись до керівництва міста та області, депутатів, підприємців, небайдужих громадян та до свого військового колективу. Нам було надзвичайно приємно відчути підтримку нашого народу.
Командування військової частини висловлює щиру вдячність усім, хто долучився та всіляко підтримав, цю благородну справу, а саме: особовому складу частини та благодійникам. Зокрема, це голові Хмельницької обласної державної адміністрації Лозовому В.М., Хмельницькому міському голові Симчишину О.С., генеральному директору «ТДВ Хмельницькзалізобетон» Корбуту В.А., депутату Хмельницької міської ради Болотнікову С.П., голові правління «ПрАТ Старокостянтинівський Спеціалізований кар’єр» Романюку В.В., голові правління ПАТ«Укрелектроапарат» Косковецькому Є.С, голові Красилівської об’єднаної територіальної громади Островській Н.В, генеральному директору ТОВ «Фірма «ВІКАНТ» Носко Г.А., директору ДП «Хмельницьке лісове господарство» Бурковському І.В., директору ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» Кирилюку І.І., директору ТОВ «Головчинецький Гранітний кар’єр» Левицькому О.М., директору компанії «Віконні системи ЕМ» Єрьоменко М.С., керівництву філії ПАТ ДПЗКУ Старокостянтиніський елеватор», керівництву філії ПАТ ДПЗКУ Богданівський комбінат хлібопродуктів, власнику «Красилівської ковальської майстерні» Клімову М.О. та іншим.
Небесного покровителя майбутнього храму було обрано не випадково. Саме 9 листопада відзначають день святого воїна, мученика, що загинув за християнську віру, Нестора Солунського. Тому храм було вирішено звести саме на честь цього святого.
Тепер військовослужбовці та жителі мікрорайону Ракове зможуть задовільнити свої духовні потреби у новоствореному храмі Божому.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо