emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
20 Листопада 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1148

19 листопада відбулося засідання Хмельницької обласної міжвідомчої
координаційно-методичної ради з правової освіти населення.
Розпочала засідання заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Павлишина.
Ключове питання стосувалося теми булінгу серед школярів, шляхів вирішення цієї проблеми та напрямків взаємодії. Очільник юстиції Хмельниччини Віктор Худняк зазначив, що за даними дослідження UNICEF Україна за 2017 рік, 67% дітей стикалися з булінгом (були жертвою або свідком), а 40% постраждалих від цькування взагалі ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою. 25% - говорили про це не з дорослими (з другом чи братом/сестрою). З тих, хто мовчать – 40% соромляться про це говорити, а 22% вважають, що це нормальне явище. В рамках кампанії #CтопБулінг розроблено інформаційні матеріали, з яких можна дізнатися, які види булінгу існують та як діяти в ситуації, якщо ви стали свідком булінгу. В них також міститься інформація для батьків, чиї діти стали жертвами цькування або ж самі вчиняють насилля щодо інших дітей.
В рамках реалізації ініціативи Міністерства юстиції Головним територіальним управлінням юстиції спільно з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації з 10 вересня 2018 року проведено понад 700 тематичних уроків «Стоп булінг» в закладах загальної середньої освіти області. Метою проведення таких уроків є вироблення нульової толерантності до проблеми булінгу, розвиток співчутливого ставлення до жертв насилля, навичок надання і отримання допомоги. Під час проведення заходів на дану тематику виявлено необхідність надалі реалізовувати дану ініціативу, оскільки з боку вчительського складу та батьківських комітетів надходять звернення щодо проведення таких профілактичних бесід. Тому, члени МКМР закликаю всіх підтримати ініціативу #СтопБулінг та долучатися до проведення спільних правоосвітніх заходів
Саме тому правове виховання молодого покоління – це неодмінна складова правопросвітницької роботи органів юстиції. Дуже важливо, щоб діти усвідомлювали своє право бути захищеними та знали, як діяти у разі посягання на їхню честь та свободу.
Цю ж тему підтримали представники Департаменту освіти і науки ОДА та Головного управління Національної поліції в області.
Також у ході МКМР обговорили діяльність юридичної клініки Хмельницького університету управління та права у напрямку підвищення правової освіти населення, про яку розповіла завідувач Мирослава Гарієвська.
Ще одне питання стосувалося здійснення заходів щодо соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності, безпритульності у 2018 році, з яким ознайомила начальник служби у справах дітей Хмельницької ОДА Ніна Магур.
На завершення було затверджено план роботи обласної МКМР з правової освіти населення на 2019 рік.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.03
41.06
44.45
44.47

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо