emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
22 Листопада 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 875

: ЗАКОН «ПРО ЕЛЕКТРОННІ ДОВІРЧІ ПОСЛУГИ» ПОЧАВ ДІЯТИ

 Сьогодні вступив у силу Закон «Про електронні довірчі послуги», який дає можливість запровадити в Україні сучасні електронні методи ідентифікації особи, серед яких MobileID. Про це сьогодні в ході засідання Уряду повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Запровадження Закону «Про електронні довірчі послуги» забезпечить українців сучасними інструментами електронної комерції та комунікації з партнерами і державою», - підкреслив очільник Мін’юсту.

 Завдяки нормам закону збільшено кількість державних послуг, які може отримати кожен українець, не виходячи з дому. Більше того, забезпечено конфіденційність та повний захист персональних даних, а електронна ідентифікація українських користувачів визнаватиметься в усьому світі.

«Важливою перевагою нового цифрового підходу є фіксація реального часу підписання електронних документів. Це захист бізнесу – достовірності й дійсності контрактів, які укладають онлайн в режимі реального часу», - додав Міністр юстиції.

 Реальністю для українських громадян та бізнесу стане отримання публічних послуг на території всього Європейського союзу. Фактично це імплементація України в електронний цифровий простір ЄС.
 Одним з ключових сервісів, який базуватиметься на новому законодавстві, стане послуга MobileID.

«Від сьогодні українцям доступний сучасний, простий і дуже зручний засіб ідентифікації особи - MobileID, або розпізнавання через мобільний телефон. Завдяки цьому наші громадяни зможуть отримувати державні послуги чи підписувати документи за допомогою мобільного пристрою», - наголосив очільник Мін’юсту.

 Даний метод ідентифікації набагато надійніший за звичні для нас логін та пароль, його буде майже неможливо підробити чи викрасти злочинцям.
 Для того, щоб скористатися послугою MobileID, треба звернутися до вашого мобільного оператора та оформити за допомогою паспорту й ідентифікаційного коду SIM-карту нового покоління. На неї буде записаний індивідуальний цифровий підпис.
 Нова технологія захищає дані за допомогою найсучасніших криптографічних алгоритмів, є доступною на всіх типах мобільних пристроїв, де встановлені операційні системи Android, iOS, Symbian тощо. Окрім цього, SIM-картки дають змогу працювати з декількома кваліфікованими сертифікатами одночасно, що зручно для громадян, які можуть виступати одночасно і фізичними, і юридичними особами.
 Павло Петренко нагадав, що до початку дії закону повноцінно в Україні діяла лише електронна ідентифікація громадян через Електронний цифровий ключ, отримання якого вимагало витрати часу на відвідування органів, які займаються генерацією таких ключів.
 Міністерство юстиції провело повну підготовку підзаконних нормативних актів, які дадуть можливість ефективно запроваджувати норми закону з перших днів.
 Сьогодні Уряд підтримав Постанову КМУ «Про затвердження Вимог у сфері електронних довірчих послуг та Порядку перевірки дотримання вимог законодавства у сфері електронних довірчих послуг».

«Документ забезпечить створення єдиного простору на основі системи електронних довірчих послуг з іншими країнами та гарантує захист персональних даних. Все це дасть можливість підвищити рівень довіри громадян до електронних послуг», - заявив Міністр юстиції.

 Мін’юст розробив ще 2 документи, які унормують проведення процедури оцінки відповідності у сфері електронних довірчих послуг, затвердять порядок взаємного визнання українських та іноземних відкритих ключів й електронних підписів.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо