emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
22 Листопада 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 799

МІН'ЮСТ ПРЕЗЕНТУВАВ ОНОВЛЕНИЙ АНТИРЕЙТИНГ НАЙБІЛЬШИХ ПІДПРИЄМСТВ-БОРЖНИКІВ З ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ
 2 квітня 2018 року Міністерством юстиції було розпочато кампанію з примусового стягнення заборгованості з виплати заробітної плати, в рамках якої було створено антирейтинг найбільших по Україні підприємств-боржників по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами. З того часу Міністерством юстиції вживається цілий комплекс заходів для ліквідації заборгованості по заробітній платі, в результаті чого відбулися зміни в антирейтингу підприємств-боржників.

«Ми спостерігаємо позитивну динаміку стягнення заборгованості з підприємств, зокрема, з початку року органами державної виконавчої служби стягнуто з недобросовісних роботодавців понад 381 млн грн заборгованості по заробітній платі. При цьому заборгованість повністю погашена відносно 27,7 тисяч працівників», - зазначила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

 Це стало можливим завдяки цілій низці заходів, які Міністерство юстиції запровадило у квітні: це і робота регіональних штабів та мобільних груп з ліквідації заборгованості по заробітній платі, і оприлюднення антирейтингів боржників на національному і регіональному рівнях, і повна інвентаризація виконавчих проваджень цієї категорії, і активність виконавців у відпрацюванні виконавчих проваджень щодо підприємств, які перебувають у процедурі банкрутства.

«Звісно, за півроку якісь підприємства повністю чи частково погасили свої борги і вибули з антирейтингу, інші, натомість, піднялися у ньому у зв’язку з пред’явленням в органи державної виконавчої служби на виконання нових виконавчих документів від стягувачів, що свідчить про підвищення довіри громадян до органів ДВС. З'явились в антирейтингу і нові боржники. Хочу підкреслити, що Міністерство юстиції робить усе можливе для того, щоб знайти і реалізувати майно кожного підприємства-боржника і ліквідувати заборгованість по заробітній платі перед його працівниками», - наголосила Світлана Глущенко.

 На даний момент найбільшими боржниками з виплати заробітної плати є:

• ПАТ «Футбольний клуб» «Металіст» (Харківська область, ВПВР ДДВС) – 112 млн грн.
• Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (Харківська область) – 74,4 млн грн.
• ПрАТ «Азовзагальмаш» (Донецька область) – 24,8 млн грн.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо